Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Két felhasználó élő kommunikác...

Két felhasználó élő kommunikációja?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Valaki elmondaná, hogy hogyan oldhatnám meg, hogy két felhasználó információt tudjon egymással cserélni?

Példának arra gondolok, hogy ha az egyik felhasználó rákattint a gombra, akkor a másiknál valami történik.

(és ez kombinálva SQL-el)

Konkrét példa: Két felhasználónak 50-50 életereje van, és pl körökre van osztva a a harc, 30 mp-je van mindkét félnek kiválasztania, hogy mit csinál. Ha az egyik játékos kattint a támadásra, akkor a a játékosnál, és az ellenfélnél is lecsökken az ellenfél életereje, és ezután az ellenfélnek lesz 30 mp-je. Kicsit túl részletesen írtam le, de a lényeget értitek :D

2015. jún. 15. 15:18
 1/4 anonim ***** válasza:

Kerdes, hogy mennyire legyen real-time a dolog.

Lehet db-be menteni az adatokat es x idonkent ajax-al lekerni (poll), aztan az alapjan frissiteni.

De manapsag ez mar kevesbe hasznalatos.

Ami gyakoribb, hogy websocket-el kapcsolodnak a kliensek egy szerverre es igy azonnal, ha az egyik csinal valamit, a masik is ertesul. Ekore egesz jo kis rendszert lehet epiteni, cserbe viszont a sima php-s, ingyen tarhelyes megoldasokkal kevesbe lesz kompatibilis.

Ertsd: a sima php-s kereseknek a szerver kiszolgal 1 valakit, lezarja a kapcsolatot es kesz. Websocket eseten folyamatosan fennal a kapcsolat, ezt a legtobb free tarhelyen nem lehet megoldani.

2015. jún. 15. 15:27
 2/4 A kérdező kommentje:

Van bérelt tárhelyem.

Tudsz példát küldeni?

2015. jún. 15. 15:29
 3/4 anonim ***** válasza:
Bérelt tárhelyen van lehetőséged PHP-n kívül mást futtatni? Mert ha nem, ugyanott vagy, mintha ingyenes lenne. Én személy szerint Node.js-sel csináltam már ilyet, de nem láttam még olyan tárhelyet, ahol Node kódot lehetett volna futtatni. De itt egy komlett példa: [link]
2015. jún. 17. 15:17
 4/4 anonim ***** válasza:
*komplett
2015. jún. 17. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!