Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Ha felhasználom más személyek...

Ha felhasználom más személyek alapötletét annak lehetnek jogi következményei?

Figyelt kérdés

pl. design egyes részei : értem ezalatt, hogy tetszik az ilyen windows 8 stílusú menü mint ezen az oldalon [link]

de természetesen más színekkel, más méretű csempékkel.

Vagy ha a tutorialom fejezetei hasonlítanak egy másikhoz de a szöveg az enyém vagy én szedtem össze a jegyzeteket olvasmányaim alapján. Amiket esetleg jelezek... referenciaként.

2015. máj. 30. 09:13
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha csak inspirációként, ihlet szinten használod, és nem ugyanazt másolod, akkor semmi gond. Elvégre bárkinek eszébe juthat, hogy így csinálja.

A szövegnél pedig, ha saját megfogalmazásban írod (nem CTRL+C), és tényleg több forrásból van összehalászva, az szintén nem gond. De referenciaként tényleg jó, ha jelzed.

Esetleg majd belinkeled ide vagy privátba? Bár nem tudom, mi a témája, de lehet, hogy érdekelne

2015. máj. 30. 09:31
 2/4 A kérdező kommentje:
Mikor kész lesz be fogom linkelni :).
2015. máj. 30. 10:05
 3/4 anonim ***** válasza:
Nagyon kis eséllyel támad olyan ötleted, ami valóban egyedi lenne. Ha aggódni kellene ilyenek miatt, senki sem csinálhatna semmit sem. :) Persze ha egy az egyben átveszel szöveget, akkor tegyél hivatkozást az eredetire.
2015. máj. 30. 10:51
 4/4 horbeni ***** válasza:
igen az a fontos, hogy ne egy az egyben készítsd ugyanazt
2015. máj. 31. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!