Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Melyik a megfelelő eljárás?...

Melyik a megfelelő eljárás? (HTML)

Figyelt kérdés
Egy táblázatos felépítésű oldalról van szó. Egy emberrel vitázunk a következőről: a cellák tartalma közt egy bizonyos távolságot szeretnénk hagyni. Ő úgy oldja meg, hogy üres cellákat szúr be, és azt méretezi. Én a cellspacing paranccsal állítom be a távokat. Melyik a megfelelő eljárás? (Amennyiben kapok válaszokat, elárulom ez a kérdés milyen szituációban merült fel, mert nevetséges, mint a feladat.)
2010. febr. 24. 18:30
 1/8 anonim ***** válasza:
Végeredmény szempontjából mindkettő jó. Igazából a lényeg a kinézet, hogy értelmezni lehessen a táblázatot. Ha a HTML szellemiségét fontosnak tartjuk, akkor persze hogy cellspacing. Egyébként meg irtó sok bevett trükk van, ahol HTML-elemeket elvileg nem rendeltetésszerűen használnak, aztán a kutya se nézi. :)
2010. febr. 24. 18:40
 2/8 anonim ***** válasza:

Hát sztem Cellspacing:):D

Hát igen HTML-nél jo lenne törekedni a szabványosságra:D:D

(segít benne HTML tidy meg barátai:)

De végülis eredményben ugyanaz a 2 cs azért ha 1 jobban hozzáétrtő emberke megnézni az lefogja szólni szal ink cellspacing:)

2010. febr. 24. 19:55
 3/8 compactegon ***** válasza:
a felesleges + kódok miatt mindenképp szebb sztem a spacing :)
2010. febr. 25. 08:45
 4/8 A kérdező kommentje:
Aki az elsőt csinálja az "informatika-tanárom", aki igaziból kommunikáció tanár az egyetemen, de borzalmasan tanít. Én meg informatika szakos középiskolából jövök, de mindig engem néz hülyének. :)
2010. febr. 25. 13:05
 5/8 anonim ***** válasza:
naneeeeee, a tanár üres cellákkal csinálja? A másik meg az, hogy ki épít táblázatosan fel egy oldalt manapság?! A cellspacing, mert az arra való. Tudod, általános igazság, hogy aki nem tud elhelyezkedni a területén, az elmegy oktatni.
2010. febr. 26. 19:45
 6/8 anonim ***** válasza:
Velem az infó tanárom közölte, hogy ne zárjam le a <td> <tr> tageket, mert az úgy sokkal szabványosabb...
2010. febr. 28. 11:11
 7/8 anonim ***** válasza:

Úramatyám... ennél már csak az durvább, amikor egyszínű, fehér gif képeket használtak helykitöltőnek :D

Ha csak szöveget kell igazítani (és mondjuk cellaháttérszín nincs), akkor én css-vel paddingolom.

2010. márc. 4. 19:42
 8/8 anonim ***** válasza:
19:45 szerintem az, hogy manapság annyira üldözik a táblázatokat, igazából csak divat... az, hogy valaki egy weboldalon milyen nem teljesen szabványos trükköket használ, végeredmény szempontjából szintén nem a legfontosabb szempont, főleg ha valaki a saját, vagy a családi cég weboldalát szerkesztgeti. (Nyilván Józsi Bácsi zöldségboltjának a weboldalán nem azt fogják skubizni a vevők, hogy vajon mivel igazította odébb a cellákat?) De hogy aki tanítja ezt, direkt a rossz megoldást erőlteti, na az abszurd. Oké, említse meg, hogy más trükkökkel is meg lehet oldani a feladatot, na de... hogy a jót állítsa be rossznak?
2010. márc. 5. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!