Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Ezt a lekérdezést hogyan...

Ezt a lekérdezést hogyan tudom megcsinálni? (MYSQL-PHP)

Figyelt kérdés

A kérdésem az lenne, hogy szeretnék úgy lekérdezni, hogy pl az első sort átugrom és a másodiktól kezdem. pl:

1.sor név szül dátum

2.sor név szül dátum

3.sor név szül dátum

4.sor név szül dátum

5.sor név szül dátum

6.sor név szül dátum

Szóval itt azt szeretném, hogy a 2. sortól induljon a lekérdezésem az első sort hagyjuk ki úgy ahogy van (nyílván azt, hogy tovább menjen ciklusban megoldanám) csak a mysqlben nem tudom, hogy ezt hogyan kell. Ugyan ezt visszafelé kezdve is szeretném ott majd gondolom az order by kell

2015. máj. 14. 20:17
 1/4 anonim ***** válasza:

SELECT * FROM x LIMIT 1,9999999999

Az első szám hogy hanyadiktól kezdje (0 az első sor), a második pedig hogy legfeljebb hány sort adjon ki, ez lehet valami nagyon magas szám.

2015. máj. 14. 20:30
 2/4 Drone007 ***** válasza:

Esetleg azt is megpróbálhatod, hogy a lekérdezés feltételében kikötöd, hogy az első sort ne keresse ki. Feltételezve, hogy az első sor id értéke 1:

SELECT * FROM `tabla` WHERE `id` != 1 ORDER BY `datum` ASC

Ha visszafelé, akkor nyilván ... ORDER BY `datum` DESC

(nyilván a tábla azonosítót és a cella neveket csak megtippeltem)

Sok sikert!

2015. máj. 14. 20:54
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Sikerült már rátaláltam egy kicsit előbb az első megoldásra és azzal működik! :)
2015. máj. 14. 22:46
 4/4 anonim ***** válasza:

#1: "Az első szám hogy hanyadiktól kezdje (0 az első sor)"

Én így szoktam mogyorózni, ha valakinek el kell:

Ha a LIMIT -hez csak 1 szám tartozik, akkor előtte oda kell gondolni a másik számot mint 0.

Pl LIMIT 30 => LIMIT 0, 30

A LIMIT -nél első szám azt mutatja hogy hány elemet hagyjon ki,

A második számjegy pedig, hogy hány sort kérünk le.

2015. máj. 15. 06:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!