Miért nem működik a new inline style a dreamweaver-ben?
Ne megvan. Az volt a gond, hogyha új css osztályt akarunk létrehozni, akkor nem szabad kijelölve lennie a bekezdésnek. Egyébként pedig belekattintunk a bekezdésbe, a properties menüben kiválasztjuk a css gombot bal oldalon, ott a legördülő menüből a new inline style-t. Majd ezt követően a Format menü CSS style, convert inline css to rule , és ott pedig azt kell kiválasztanunk, hogy A new css style.
Teccik érteni?
Na ezen én is jót nevettem most :D
JS - PHP-hoz kényelmes lehet valami jó IDE-t használni, az igaz, de az nem helyetted csinálja meg a dolgokat :). Nagyon jó oka van rá a fejlesztőknek, hogy nem a kattintgatós módszert választják (mint most te), mégpedig az, hogy így nem a program, hanem a tudás szab csak határt. Az pedig nagyon gyorsan fejleszthető.
Bónuszok:
-Kevesebb hiba, de ha van akkor is tudod hol kell keresned.
-Gyorsabban éred el amit akarsz. A torrentes dreamweavereddel lehet, hogy gyors a dolog, de sosem lesz olyan mint ahogy fejben - képszerkesztőben elképzelte valaki.
-Nem vagy limitálva, mint ahogy fentebb írtam.
-Átlátható és könnyen szerkeszthető kód lesz a végeredmény (remélhetőleg).
-Ha esetleg később ilyen munkát akarnál, akkor esélyed sincs arra, hogy egy kattintgatós programmal eladj bármit is. Nem a program rossz, hanem a grafikus felülete használhatatlan egy színvonalas oldal megalkotásához (pedig talán ez a legjobb szerkesztő a sok közül).
De ezekre te magad is rájössz / bizonyítod majd magadnak pár hónapon belül, ha tényleg foglalkozol a dologgal. Én is így kezdtem, valószínűleg sokan mások is, tehát egyáltalán nem ciki :) csak azt tisztázzuk, hogy ez a mondat nagy tévedés: 'mindenki webszerkesztővel csinál honlapot, mert gyorsabb és könnyebb'
"Tééényleg? A kódot már nem is írnak a profik? Ki mesélt neked ilyen badarságokat?"
Ki mondott ilyet? Én azt írtam, hogy nem írnak jegyzettömbben kódot. Attól még mondjuk Dreamweaver-ben írhatnak, hiszen a lehetőség adott hozzá, akár php akár html akár mondjuk java kódhoz. De a html egy leíró nyelv, és a formázás nagy részét elvégzik helyetted olyan programok, mint a Dreamveaver. PHP-hez nyilván ismerni kell a ciklusokat a változókat a függvényeket stb... Idejöttél, hogy jól lealázz valami kezdőt, mert gyalázatosan sz@r az életed? :D
Kedves kérdező!
Én nem személyeskedtem veled. De ha már elismerted magad is, hogy kezdő vagy, akkor fogadd meg egy vagy több hozzáértő tanácsát, és ne fogalmazz meg ostobaságokat.
Webfejlesztéshez a mai napig legszívesebben a Notepad++ programot használom (ha hiszed ha nem), és a megrendelők mindig elégedettek voltak a munkámmal.
Vannak persze több emberes nagy projektek, amit csapatban fejlesztünk, de a Dreamweavert itt is messzire kerüljük. Kezdőknek nagyon érdekes program, csak nem szabad hozzászokni a kényelmi dolgaihoz. Ha valóban haladó fejlesztési környezetre vágysz, akkor javaslom ismerkedj meg a Netbeans-szel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!