Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Nem baj, ha az oldalamnak...

Nem baj, ha az oldalamnak nincs fix szélessége?

Figyelt kérdés

A Wikipediának sincs mellesleg, a gyakorikérdéseknek van.

Konkrétan én szeretem az olyan típusú oldalt, amelyben nyújtás, nagyítás során tömörül a tartalom a felbontáshoz, monitor mérethez igazodva.

Az oldalam: megfogadom.atw.hu

2015. febr. 28. 00:17
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Keress rá a google-be arra, hogy 'responsive webdesign'.
2015. febr. 28. 00:53
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Fluid oldalnak hívják az ilyet. De a túl hosszú sorok nem jók, mert ha végig olvasol egy sort és kezdenéd az újat, nehéz megtalálni hol kezdődik az új sor. Wikipedián is nehéz olvasni Full HD felbontásban, ha nincs kép a sorok végén vagy elején. Kb. 1000px hosszú sor még olvasható.
2015. febr. 28. 01:46
 3/7 Drone007 ***** válasza:

"Konkrétan én szeretem az olyan típusú oldalt..."

Nincs ezzel gond, ha magadnak csinálod az oldalt, viszont akkor miért érdekel mások véleménye. Ha viszont másoknak készítesz oldalt (hogy mások is olvassák/nézzék), akkor jó ha figyelembe veszel bizonyos kényelmi szempontokat.

Elég kényelmetlen folyton forgatni a fejet olvasás közben a hosszú sorok, vagy a szétszórt képek vagy linkek/menüpontok miatt.

Nem véletlenül ajánják azt sok helyen, hogy 1000 pixelben maximalizáld az oldal szélességét. A weboldalak tervezésének első és legfontosabb szabálya, hogy könnyen használható és átlátható legyen.

2015. febr. 28. 19:05
 4/7 A kérdező kommentje:
Most így okébb?
2015. febr. 28. 21:21
 5/7 anonim ***** válasza:
Elavult tákolmány az egész oldal, de azért így jobb.
2015. márc. 2. 01:06
 6/7 A kérdező kommentje:
A tartalom egyedi, nekem ez számít!
2015. márc. 2. 01:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Akkor jó.
2015. márc. 2. 03:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!