Css segítségével szeretném megoldani, hogy a weblap háttérszíne 3 színből álljon. A body be van pl. állítva kékkel és szeretnék mindkét oldalt szürke színt használni bizonyos vastagsággal. Szürke-kék-szürke legyen?
Igen, legyen szürke-kék-szürke.
Ha a hogyan a kérdés, akkor én DIV-eket javasolnék.
Fogj egy 1 pixel magas és mondjuk 100 pixel széles képet! A 100%-os aránynak megfelelően színezd ki!
Utána állítsd be, hogy a háttér az ez a kép legyen, vízszintesen kinyújtva, függőlegesen pedig ismételve!
(ha mondjuk zászlónak akarod, ami 3 egyenlő részre osztott, akkor nem is kell 100 pixel, csak 3 pixel és a böngésző, majd kinyújtja és kiszámolja a többit.
zoos, inkább te ásd el magad, mert szerintem azt se tudod miről van szó, mégis bele szólsz.
Kérdező:
body, html {
height: 100%;
min-height: 100%;
}
body {
position:relative;
margin: 0;
background: #69f;
}
body:before, body:after {
position:absolute;
content: '';
width: 100px;
height: 100%;
background: #666;
}
body:before { left: 0; }
body:after { right: 0; }
Milyen container-be? :D:D Annak mi értelme lenne? Az én megoldásom SEO szempontból jó, gyors és könnyen módosítható a színe is meg mérete is. Nincs se felesleges div, se felesleges kép.
Lehet hogy évek óta. A HTML4-nél nem ragadtál le? :D Érdekelne milyen weboldalakat "sitebuild"-elsz... Küldheted privátban.
Milyen html4ről beszélsz?
nem a pseudo selectorokkal van bajom, hanem azzal, hogy a bodyra rakod őket
itt a kódod egyébként
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!