Nagy baj lehet belőle, ha az interneten jogvédett templatet alakítok át? Mi számít jogvédettségnek egy html kódnál?
Tehát most őszíntén, vegyük végig, mi számít jogvédett tartalomnak?
Egy ingyenesen letölthető font, amit a webdesigner is csak letöltött?
Egy HTML kód képek és szövegek helyzetével és arányával?
A színek? Azokat megváltoztattam.
A képanyag? Azok is meg lettek változtatva.
Az alapvető hasonlóság az oldalak között? (ezt bármire lehetne mondani)
A szöveg? Az is meg lett változtatva.
Egy márkanév? Más termék van az oldal alatt, így az is meg lett változtatva és a termékkel kapcsolatos összes leírás, stb.
Most azt, hogy mondjuk ki van írva egy köszöntő szöveg, és azt kicsit átírva lefordítottam magyarra?
Szóval nem tudom.
Kicsit aggódom!
Igen, és nem.
Ha az ő munkájának forrását használod elvileg igen.
Mármint, szerzői jogot sérthetsz.
Gyakorlatilag nehezen bizonyítható... ha még a HTML struktúrát is átszerkezgeted szinte lehetetlen.
Többnyire a képi részek számítanak jogvédelem alá.
Illetve, némely script/effekt.
A HTML szerkezet szinte mindig sablonos, nehezen megmondható, hogy az most másolat -e.
A Font -al pedig óvatosan, mert LATIN1 -re szokták csak készíteni, és ha bekeveredik egy ő/ű akkor jönnek a kockák. :-)
Ja'h és nem szoktak szenvedni pereskedéssel, ha csak nem több milliárodos értéke van már az oldalnak.
Nem éri meg több ezer dollárt ügyvédekre költeni, egy kétes kimenetű 50~100 dolláros kiesés miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!