Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Indulo vallalkozasnak kb....

Indulo vallalkozasnak kb. mennyibe kerul egy honlapot csinaltatni + fenntartani?

Figyelt kérdés

Egy egyszeru szerkezetu (nehany-fajta termeket bemutato) honlapot szeretnek, de igenyes kinezettel, designnal. Mennyiert csinaljak meg, ill. utana karban tudom-e en tartani - pl. akciokat hirdetni, stb...?

Nyilvan fugg a domain-vegzodestol is. Egy .com-os domain mennyire draga?

Probaltam mar infokat gyujteni, de eleg sokfelet olvastam, igy orulnek, ha valaki tudna egy kis felvilagositast adni...

Koszonom!

2015. jan. 21. 11:51
 1/4 anonim ***** válasza:
30 000 töl 300 000 ig
2015. jan. 21. 12:14
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ahoj!

- "igenyes kinezettel": Ha valami esztétikus, nem sablonos oldalt szeretnél akkor ~50 ezer csak a grafika.

- "egyszeru szerkezetu (nehany-fajta termeket bemutato) honlap": ha nincsen áruház, csak egyszerű szerkezet, akkor a grafikán felül 20 ezertől, egyéb igényektől függően.

- Fenntartása: domain + tárhely, lehet óccó lassú évi 5000 ft -ért, és lehet gyorsabb is évi 15000 -ért.

- "fugg a domain-vegzodestol is": nemfeltétlen, mert ha nem speciális magas árú domaint akarsz, és rendes tárhelyet veszel, akkor .hu / .com / .eu -s domaint kaphatsz mellé ingyen.

"Probaltam mar infokat gyujteni, de eleg sokfelet olvastam"

Alapvetően széles skálán van amit szeretnél, mert mint előttem is írta, lehet 30 ezer is, de lehet 300 ezer is.

Függ attól kivel csináltatod, és ő milyen óradíjat számol fel, attól is hogy mik azok az igények amiket még nem tudunk, és amit tudunk, az sem biztos úgy értelmezzük mint azt te gondolod...

2015. jan. 21. 12:37
 3/4 Drone007 ***** válasza:
100%

Induló vállalkozásnak a legfontosabb, hogy az oldal jól legyen beállítva seo - vagyis keresőmarketing - szempontjából. Ez nagyobb fejlesztő cégnél kicsit megterhelheti az árat, de ennek fejében pár hónap alatt jó helyezést lehet elérni az internetes keresőkben.

Mindenképpen számlával, ismert céggel érdemes csináltatni ilyen üzleti oldalakat, hiszen a folyamatos support fontos lehet, főleg az induláskor - változó igények, alakuló arculat, stb... Amellett, hogy egy céges oldal ára leírható az adóból - nyilván számla ellenében -, egy webfejlesztő cég képes lehet vállalni a későbbi fejlesztést/bővítést. Ráadásul így nagyrészt kiszűrhetők a csalók és webtákerek. Hátránya, hogy egy komolyabb ajánlat ilyen esetben nem nagyon fog 100e HUF alá menni, de hosszabb távon mindenképpen megéri.

A tárhely és domain árak szabottak (esetleg a szolgáltatók közötti válogatással lehet variálni az árakkal), ezek nem számítanak bele a weboldal elkészítésének árába.

Egy dinamikus, megfelelően elkészített oldalt általában az ügyfél gond nélkül fel tud tölteni tartalommal (cikkek, termékek, hirdetések, adatok, menüpontok, ...), a fejlesztői support többnyire csak a bővítések és hibakezelés szempontjából van igénybe véve. De van olyan fejlesztői cég is, aki havidíjas szolgáltatás keretében adatfeltöltést is vállal. De ezeket a dolgokat szerződéskötéskor kell tisztázni.

Azt javaslom keress meg több céget és kérj árajánlatot egy pontos igénylista mellékelésével. Az árajánlat ingyenes, és így felmérheted, hogy mit tudnak vállalni, és mennyire változóak az árak.

Sok sikert!

2015. jan. 21. 15:05
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a hasznos válaszokat!
2015. jan. 22. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!