Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogy lehetne egyszerűbben...

Hogy lehetne egyszerűbben megoldani a menüt?

Figyelt kérdés
Tervezgetek egy weboldalt és nagy problémám az, hogy ha felteszek egy újabb lapot, akkor minden más lapon, ami kb 70 oldal, hozzá kell adnom azt a menühöz. Hogy lehetne megoldani azt, hogy bármely lapról bármelyikre át tudjak ugrani anélkül, hogy minden egyes lapon hozzá kelljen adni az új lap elérhetőségét?
2015. jan. 17. 23:09
 1/5 anonim ***** válasza:
PHP, include
2015. jan. 17. 23:52
 2/5 Drone007 ***** válasza:

Te dinamikus oldalfelépítést szeretnél, amihez egy megfelelő szerveroldali nyelvet kellene elsajátítani, mint mondjuk a php-t.

Ha a html és a css már megy, akkor - és csak akkor - javaslom ismerkedj a php alapjaival.

[link]

2015. jan. 17. 23:57
 3/5 2xSü ***** válasza:
Esetleg frame-ekkel is lehet dolgozni, de nagyon nem ajánlott. Nem szép, megnehezíti a navigációt, a keresők sem díjazzák, de ha mindenképp muszáj statikus – szerver oldali programozástól mentes – megoldást találni, akkor így is lehet.
2015. jan. 18. 02:44
 4/5 anonim ***** válasza:

#1 vagyok

Szerveroldal és frame-ek elkerülésére egy ötlet:

Én még JavaScript-el is oldottam meg ilyesmit, AJAX-al töltötte be a menüt minden lapra. Valahogy így:

valami.html:

<body>

...

<script src="menu.js" />

menu.js:

document.write('...');

(Azért tehettem meg, mert az egész oldalam masszívan támaszkodott a JS-re, szóval oszt'mindegy vót, hogy ehhez is JS kell.)

2015. jan. 18. 11:01
 5/5 anonim ***** válasza:

#1 és #4 vagyok

Bocs, ez nem AJAX. (Csak volt AJAX is abban a projektben, azért kevertem ide.)

2015. jan. 18. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!