Nyissak blogot vagy ne nyissak? (lent)
Tudom, ezt biztos ezrek kérdezgetik itt... És mos én is beállok közéjük , de remélem, hogy nem csak kötekedő válaszokat kapok majd.
Szóval, gondolkodom, hogy érdemes-e blogot nyitni vagy sem.
Leginkább a gondolataimat szeretném kiírni magamból, filmekről vagy könyvekről leírni a véleményem és fordításaim, esetleg verseim, rövidebb írásaim tenném közzé, ami olyan dolog, az az téma, amit rengeteg blogon megtalál már az ember...
Korábban volt is blogom, de mindig azt tapasztaltam, hogy senki nem olvassa és semmilyen - mindegy hogy rossz vagy jó - véleményt nem kaptam soha, ami végül teljesen fölöslegessé tette a blogvezetését és azt is, hogy az időm ezzel töltsem.
Szerintetek érdemes úgy energiát fektetni ilyesmibe, hogy a kutya se nézi?
Arra gondoltam, hogy kicsit változtatni próbálok a saját hozzáállásomon. Megpróbálok nem azzal foglalkozni, hogy érdeklek-e valakit és nem írok majd olyan gyakran és sokat se...
De mindig oda lyukadok ki, hogy így akár írhatnék magamnak is a gépen vagy egy füzetbe, minek ehhez blog...
És mégis csak szeretném valami olyat csinálhatnék ami érdekli az embereket, hogy legalább azt megtudjam tényleg annyira érdektelen vagyok-e, hogy fölösleges-e ez az egész blog cucc...
magadnak írd ne másnak.
ha másnak akarod írni akkor ne.
Szerintem írd nyugodtan a blogot, ha van mit írnod. Ha nem is nézi senki, legalább kiírtad magadból. Ha füzetbe írod, pláne nem nézi senki, de ha nyilvános blogra írod, úgy egy fokkal több esély van rá. Ha meg megnézi valaki örülj. Látogatót meg úgy szerzel, ha toborzol. Oszd meg Facebook-on ismerősök körében, hasonló témájú csoportokban az új bejegyzések linkjét.
Ami fontos, hogy csak akkor írj, ha van mit, egyébként ne erőltesd. És ne mások érdeklődését próbáld kiszolgálni, írj arról, ami téged érdekel.
#3 +1
Csak ne próbáld ráerőltetni másokra, főleg ne itt a GYk-n. Pl.: ne kérdezgesd már az első bejegyzés után, hogy kinek mi a véleménye, mert attól csak rosszabb lesz.
Én is vezetek blogot, de nem szoktam reklámozni, nem is osztom meg sehol. Ha valakit érdekel a téma és odatéved, az bónusz, de én csak magamért írom. Ha van valami ami felhúz, vagy szilárd véleményem van róla, azt leírom, és kész.
Menet közben úgyis kiderül, hogy mennyire vagy termékeny. Lehet, hogy két hét után elfelejted az egészet, de az is lehet, hogy fél év után kiderül, hogy hatalmas blogger vagy. De ne legyenek prekoncepcióid, és elvárásaid a bloggal vagy a látogatóiddal szemben.
Köszönöm szépen! :)
Eleinte biztos, hogy csak magamnak fogok írni, remélve, hogy valaki esetleg rálel a bogomra és nyomot is hagy maga után.
Nem állt szándékomban itt reklámozni, mert tudom, hogy az aztán nem igen használna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!