Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Furcsa weboldal látogatottság,...

Valimali kérdése:

Furcsa weboldal látogatottság, esetleg támadási kísérlet?

Figyelt kérdés

Egy ideje már hobbi szinten készítek honlapokat, viszont keresőoptimalizálással és honlap statisztikákkal még nem foglalkoztam sokat. Az utóbbi időben arra lettem figyelmes, hogy wordpress-es oldalamat nagyon sokan látogatják egy-egy országból (például Olaszországból), ami napi 20-30 látogatót jelent (az átlagos kb. 2-3-hoz képest). Mindig a wordpress login oldalára érkezik. Lehet ez egy robot vagy egy kézi feltörési kísérlet? A jelszavamat nagyon erősen megnöveltem és vannak biztonsági mentések is, a főbb kérdésem inkább az lenne, hogy az ilyen típusú, célzottan a login-re érkező látogatások is befolyásolják a látogatottságát az oldalnak?

Köszönöm a válaszokat!

2015. jan. 7. 21:57
 1/3 anonim ***** válasza:
Természetesen befolyásolják, ahogy láthatod is.
2015. jan. 7. 21:59
 2/3 A kérdező kommentje:
Elnézést, rosszul fogalmaztam, a weblap google találati lista helyezésébe beleszámít-e az ilyen típusú látogatottság?
2015. jan. 7. 22:03
 3/3 anonim válasza:

Ezek mind botok, az ilyen támadások mezei oldalak ellen már régen automatizálva vannak. Szoftverrobotok próbálják végig a bevált metódusokat, aztán ha hanyag a rendszergazdi, akkor be is jutnak és megfertőzik a fájlokat. Aztán ha a júzer felkeresi az oldaladat, az ő gépét is megkísérlik megfertőzni és terjed tovább a fertőzés.

Nyilván így lehet hatékonyan nagy botnetet építeni, nem pedig kézi hackeléssel minden random esetben.

Aztán ha van egy ilyen botneted, azt már mindenféle illegális pénzkereső tevékenységre is fel lehet használni.

2015. jan. 7. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!