SQL-ből miért nem iratja ki PHP oldalra az "ő" és "ű" karaktereket, amikor a többi ékezetes betűvel nincs gond?
pár dolog még:
PHP:
BOM mélküli (máshogy is próbáltam már)
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8-hu">
TABLE(s)
Collation utf32_hungarian_ci
TABLE COLUMN(s)
Collation utf8_bin
1 id bigint(20)
2 valami varchar(32) utf8_bin
FÜGGVÉNY
@mysql_connect ("$db_host","$db_username","$db_password") or die ("Nem lehet csatlakozni az adatbázishoz");
@mysql_select_db ("$db_name") or die ("Nem lehet a db-t kiválasztani");
$array = @mysql_query ("SELECT * FROM tbl_valami");
while ( $db_field = @mysql_fetch_assoc($array) )
{
// változóba rakás
$id=$db_field['id'];
$valami=$db_field['valami'];
// kiechozás
echo "<BR>";
echo $id;
echo $valami;
Próbáld ki ezt: [link]
Azt ugye tudod, hogy a mysql_ kezdetű függvények használata már nem biztonságos és nem ajánlott?!
Szerintem nézd meg milyen adat van az adatbázisban, mert ha már úgy került be, hogy rossz volt a kódolása a celláknak, akkor rossz is marad.
Az is nézd meg, hogy minden szöveges cella kódolása jó-e, mert attól, hogy a tábláét átállítod a celláké nem biztos hogy változik.
Én egyébként mindenhol utf8_unicode_ci kódolást szoktam használni, ha esetleg kínaira is fordítani kell az anyagot :)
Az adatbázis megnyitása után (select_db után) célszerű két egyszerű sql utasítást kiadni:
SET CHARACTER SET 'utf8'
SET NAMES 'utf8'
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!