Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan kell pixelt mérni?

Hogyan kell pixelt mérni?

Figyelt kérdés

Mennyi az átlagos szélesség ?

És a magasság?

Ez mind pixelben.

#weboldal #Pixel mérés
2014. dec. 19. 16:11
1 2
 1/11 Drone007 ***** válasza:
100%

A legtöbb weboldal átlagos szélessége, és az ajánlott tartalomszélesség 1000 pixel.

Magasságot nem szokás meghatározni, bár vannak fix magasságú oldalak is.

Mérés alatt nem tudom biztosan mire gondolsz, de a weboldalakat általában kivitelezés előtt grafikailag megtervezik egy megfelelő szerkesztő programmal (pl Photoshop, Gimp). Szerkesztéskor a megfelelő méretre kell tervezni a weboldalt.

Emellett a felépítést és méreteket tovább bonyolíthatja a reszponzív oldalfelépítés, de ez egy másik téma.

2014. dec. 19. 16:42
 2/11 A kérdező kommentje:

Világosíts fel kérlek.

Érdekel a html grafikai része.

A másik problémám pedig az hogy hogyan lehet azt megcsinálni hogy beállítsam mit hova tegyen és tegyük fel van 2 szöveg : home gyik meg valami és ha rákattintanak akkor világítson.

Megköszönném :))

És a leugró menü meg a keresés lehetőség is érdekelne.

2014. dec. 19. 17:11
 3/11 anonim ***** válasza:

pixel azaz képpont mérete eszköz függő.

de legtöbb eszközön 96 képpont van 1 inc hosszúságban.

azaz kb 37.8 px 1cm -en, azaz 1px mérete: 0.264583 mm.

2014. dec. 19. 17:15
 4/11 anonim ***** válasza:

Pozició: css, position -al lehet állítani.

Lehet relatív, ami nek elhelyezkedésétől lehet majd absolult elhelyezkedésű elemeket elhelyezni top/bottom és left/right paraméterekkel.

Leugró menü lehet egy absolult elhelyezett lista display: none, azaz nem látszó elemként, mely a relatív elhelyezkedésű gombon belül van, és annak hover eseményére display: block lessz, így láthatóvá válik.

2014. dec. 19. 17:20
 5/11 A kérdező kommentje:
És 1más alá hogyan tudom? :)
2014. dec. 19. 17:37
 6/11 Drone007 ***** válasza:

Ezen a médiumon keresztül nem fogsz tudni megtanulni weboldalt szerkeszteni, és mi sem vagyunk tanárok, hogy átadjuk a tudást. Ha valóban érdekel a téma, akkor azt javaslom iskolában, vagy az interneten keresztül próbáld megtanulni.

[link]

[link]

2014. dec. 19. 18:05
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek :)
2014. dec. 19. 18:45
 8/11 anonim ***** válasza:
vagy fogadj fel engem én megírom olcsón :)
2014. dec. 20. 15:04
 9/11 A kérdező kommentje:
Mennyiert? :)
2014. dec. 20. 18:05
 10/11 anonim ***** válasza:
90 + ÁFA
2014. dec. 20. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!