Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Smartyból hogy szedek ki php...

Smartyból hogy szedek ki php segítségével egy változót?

Figyelt kérdés

Tudom kicsit bonyolult(buta) a kérdés de nem értek én a smartyhoz engem csak php-val tanítottak meg html-el, lehet van hozzáértőknek egyszerűbb megoldása, de nekem így átláthatóbb és könnyebb lenne, bár mindenre fogékony vagyok!

Smartyban készült .tpl fájlokban lévő php változó pl:

<td>

{$row.valami} ez a index.php-ból jön

</td>

és azt szeretném elérni hogy ezt a {$row.valamit} bele tudjam tenni egy php változóba pl így:

{php}

$ide={$row.valami};

{/php}

valami hasonlót szeretnék elérni mert a {$row.valami}ban lévő értéket szeretném beletenni majd egy select-be (mysql lekérdezés)

jelenlegi selectem:

//mysql_connect("localhost", "valami", "valami") or die(mysql_error());

//mysql_select_db("valami") or die(mysql_error());

//$id_kereses = mysql_query("SELECT id FROM valami where valami=".$row.valami." ")

//or die(mysql_error());

//$id_sor = mysql_fetch_assoc($id_kereses);

//{

//echo $id_sor['id'];

//}

itt az a baj hogy a valami táblában lévő összes id közöl a legelsőnek az id-ét írja ki.

Előre is köszönöm!

2014. dec. 9. 11:36
 1/1 anonim ***** válasza:
Sehogy, a php generálja a templatet, fordítva akarod csinálni.
2014. dec. 10. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!