Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogy kell egy átlagos HTML...

Hogy kell egy átlagos HTML oldalon belül Frame-t elhelyezni?

Figyelt kérdés

A gondom az lenne hogy adott egy HTML oldal.

Az oldalon elszeretnék helyezni egy Flash Zene Lejátszót ami meg is van és müködik is, a Play gomb lenyomásával elindul.

Nos de az a baj hogy ha a látogató megnyit egy másik oldalt/lapot akkor a zene lejátszó megáll egybőll és ujra betöltödik, mert tegyük fel minden oldalra bemásoltam a beillesztési kodját a lejátszónak, igy evidens hogy ahányszor betöltödik az adott vagy más oldalt vele együdd a lejátszo is :(

Én arra gondoltam hogy a Body-n belül, csainálnék egy Frame-t vagy Doboz-t vagy nem tudom mit lehetne, tehát a lényege az kéne legyen hogy az soha ne változzon, tehát ha a látogato rákatint a kepek.html oldalra akkor az a frame az maradjon meg és vele együtt a lejátszó is. Igy ha egyszer betöltödne az oldal igy megmaradna az a lejátszó és folyamatosan menne a zene, oldal betöltésektől függetlenül.

Ezt hogy kell??

2010. jan. 28. 20:05
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem neked egy vízszintes frame kellene pl: fejlécnek amiben el tudod helyezni a zenelejétszódat is, meg még egy pár dolgolt amit szeretnél.pl:

<html>

<head>

<title>oldal címed</title>

</head>

<frameset rows="120,*">

frame src=”elso_lap.html”>

<frame src=”masodik_lap.html”>

</frameset>

</html>

---------------------------------------------------------

Keretek

<frameset> <frame> <noframe> Ezzel a három elemmel határozhatjuk meg a weboldalunk kereteit.

a <frameset> elem

Keretes ablakszerkezetet leíró forráskódban a <body> elem helyett, a <frameset> elem szerepel. Pl:

<html>

<head>

<title> ide jön az oldalunk címe </title>

</head>

<frameset cols=50%,50%”>

<frame src=”elso_lap.html”>

<frame src=”masodik_lap.html”>

</frameset>

</html>

A <frameset> elemmel határozhatjuk meg az ablak keretek tulajdonságait. Attribútumai :

• Cols= függőleges választó vonal, %-ban.

• Rows= vízszintes osztást határozza meg. Ha %-ban adjuk meg arra vigyázzunk hogy az összeg kiadja a 100%-ot. Megadhatjuk abszolút értékként is, vagy vegyesen. pl: cols=”200”,*” vagy cols=”*,200,*”

A csillaghoz rendelt oldalak, a maradék helyen osztoznak!!!

A határoló keretet a frameborder elemmel állíthatjuk be. Értéke 1 vagy 0, vagy yes vagy no. Attól függ hogy akarunk-e látható határvonalat, vagy nem. A <frameset> elemek egymásba illeszthetők!!!

A <frame> elem

Az ablaktáblák tulajdonságait, a <frame> elemmel írhatjuk le. Minden oldalhoz ami betöltődik, egy <frame> elem tartozik. A <frame> elem a <frameset> és a </frameset> elem között helyezkedik el. Itt megadhatunk egy attribútumot, az src=(source). Ezzel hívjuk be a keretbe a kívánt html oldalt. További attribútumok.:

• Name=” név. Erre lehet hivatkozni, ha az egyik keretbe egy linkre klikkelve, egy másik keretbe akarunk oldalváltást elérni.

• Scrolling= meghatározhatjuk, hogy legyen-e görgetősáv.

• Yes vagy 1, mindig van görgetősáv, még ha nincs rá szükség akkor is.

• No vagy 0, soha nincs görgetősáv, még ha szükség lenne rá még akkor sem.

• Csak akkor van, ha szükséges.

• Marginwidth= a keret melletti margó szélessége, vízszintesen.

• Marginheight= a keret melletti margó szélessége, függőlegesen.

• Noresize= ne legyen a böngésző ablak a keretek húzásával átméretezhető. (ez egy érték nélküli attribútum)!!!

A <noframe> elem

Ezt akkor használjuk, ha nem grafikus böngészővel akarják megnyitni az oldalunkat. Az oldalba illesztett keret, az <iframe> elem. Az <iframe> elemmel bárhól az oldal tartalmában megjeleníthetünk egy másik oldalt. Így néz ki:

<iframe src=”masik_dokumentum.html” width=” ” height=” ” > </iframe>

Attribútumai:

• Src= annak a dokumentum URL-jét tartalmazza, amelyiket meg kell nyitnia. Vagy http:// linket kell megadni.

• Width= és height= attribútumokkal, a belső keret szélességét, illetve magasságát lehet meghatározni.

• Scrolling= görgetősáv. Ugyanaz mint a <frame> esetében. Ha a keretünk fix, akkor azt pixelben adjuk meg!!! Háromnál több keret nem ajánlott!!!

2010. jan. 28. 21:36
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha rám hallgatsz, nem raksz az oldaladra zenelejátszót. Nincs annál zavaróbb, ha a júzer hallgatja a zenét a gépén, megnyit egy oldalt, és elindul egy másik zene. (Legalábbis nekem első dolgom az ilyen oldalaknál, hogy elhagyom az oldalt.)
2010. jan. 28. 21:50
 3/3 A kérdező kommentje:

hát normális esetben igazad van :D

de itt egy Suli honlapról van szó..tehát az oldal "ismert" vagyis aki felkeresi vagy belép tudja h miről van szó vagyis miről szol az oldal, de egy kicsit feldobnám ezzel, hogy zenelejátszó-t tennék.. csak ezt nem tudom megcsinálni amit fent leirtam

Az első válaszolonak, akkor tehát az oldal tartalmát frame-be helyezem vagyis majdnem az egész oldalt, kivéve a zenelejátszót?

És ha igen akkor a framebe helyezett oldalaknak a Head részét is??

pl igy...

<html>

<head>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">

<title>Az oldalam</title>

</head> <<<- tehát ez lenne a Fő oldal, az index.html ebbe helyezném a frameket. Ez a head csak az aktuális oldal tulajdonságait, vagyis a title-t és a Betükodolást.

Itt jönne a lényeg ->>>

<body>

<iframe src="masodik.html" width="100%" <<<- a keret szélességét 100% ban adtam meg, tehát az egész aktuális oldal szélességét kikelett töltse, ez jo is volt mert müködött is, a magasságával van a baj, mert az oldalak eltérőek egymástól, és ahoz hogy az összes tartalom látszodjon a Frame-n belül meg ne is legyen tul sok hely, igy minden Framnek megkellett adjam pixelben a mmagaságát hogy találjon, 100% al nem müködött :( mert akkor csak annyi lett a magassága amenyit vizuálisan látni lehet, tehát a képernyővel arányosan. tehát a méretezésel is gondom akadt ->>>

</iframe>

<zene lejátszó script/flash> ide tettem aztán a zenelejátszó dobozt, na szépen meg is jelent ugy ahogy kellett,

Most már csak a frame méretezésével volna gondom , hogy amikor a tartalom megváltozik tehát mennyiségre több vagy kevesebb lesz akkor ugy változon vele párhuzamban a frame magassága is

2010. jan. 29. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!