Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogy lehet responsive az...

Hogy lehet responsive az oldal pl. jobb szélén elhelyezett css3-mal előugró facebook ablak?

Figyelt kérdés

Jelenleg fix mérettel adtam meg a kis sávot, amin rajta van a facebook logó. Pl. w:20px h:50px

A gond az, hogy telefonon is ekkora méretben jelenik meg, ami már nagy. Hogyan lehet ezt megadni, hogy a pozicionálás se vesszen el az oldal szélétől?

2014. nov. 3. 16:53
 1/6 anonim ***** válasza:
Kis képernyőméretben én azt a lebegő divet elrejteném és az oldal tetején/alján raknám ki a gombot. Sokkal jobban kezelhető mobilról.
2014. nov. 3. 16:58
 2/6 A kérdező kommentje:

Erre gondolsz?

@media all and (min-width:500px) {...}

Milyen értékig lenne érdemes megadni?

Illetve a nem látszó divben benne van a likebox doboz, azt milyen méretben érdemes megadni, hiszen ezt már a html-ben meg kell adnom. És ez meg fog jelenni mobilon is, mert divben megadtam.

2014. nov. 3. 17:20
 3/6 A kérdező kommentje:

lehet nem írtam le egyértelműen. Az oldal jobb szélén van egy kis sáv, amihez készítettem egy képet, amire ráírtam, hogy facebook. Ez egy kis sáv, mérete w:40px h:160px. Amikor fölé viszem az egeret, akkor jobbról szépen kicsúszik a teljes likebox, ez: [link]

Ennek a mérete alap esetben 300px, én 200px szélesre állítottam. Ezt ugye már az app lekérésekor meg kell adni, egyúttal beszúrni a html divbe. Tehát mindenképpen megjelenik majd az oldalon ez a méret, ami már szerintem nagy egy telefonon, ha jobbról kicsúszik.

Az oldalsó kis sávot, ami alap esetben látszik, css-ben ezzel a kóddal: @media all and (min-width:320px)

tudom állítani, és akármekkora képet betenni pl. 320 px alatti képernyőn, de a divet, amiben a facebook app van, már nem tudom módosítani, hiszen azt html-ben adtam meg.

2014. nov. 3. 17:32
 4/6 anonim ***** válasza:
Ott van a generált kódban a magasság, szélesség (data-width, data-height), azt bármikor átírhatod, nincs kőbe vésve. :)
2014. nov. 3. 18:14
 5/6 anonim ***** válasza:

Ráadásul berakhatsz két (három, négy, öt...) Facebook dobozt is egy oldalra, különböző méretben, melyek különböző képernyőfelbontás mellett válnak láthatóvá.

A jobbról beúszó div amúgy sem túl kényelmes mobilon.

Nézd meg, hogy a Bootstrap hogyan csinálja. Teljesen más oldal jelenhet meg kis képernyőn mint nagyon.

2014. nov. 3. 18:22
 6/6 A kérdező kommentje:
Aha igaz, display:none-nal eltüntetem a többi divet. Köszi, így jó lesz
2014. nov. 3. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!