Hogy lehet responsive az oldal pl. jobb szélén elhelyezett css3-mal előugró facebook ablak?
Jelenleg fix mérettel adtam meg a kis sávot, amin rajta van a facebook logó. Pl. w:20px h:50px
A gond az, hogy telefonon is ekkora méretben jelenik meg, ami már nagy. Hogyan lehet ezt megadni, hogy a pozicionálás se vesszen el az oldal szélétől?
Erre gondolsz?
@media all and (min-width:500px) {...}
Milyen értékig lenne érdemes megadni?
Illetve a nem látszó divben benne van a likebox doboz, azt milyen méretben érdemes megadni, hiszen ezt már a html-ben meg kell adnom. És ez meg fog jelenni mobilon is, mert divben megadtam.
lehet nem írtam le egyértelműen. Az oldal jobb szélén van egy kis sáv, amihez készítettem egy képet, amire ráírtam, hogy facebook. Ez egy kis sáv, mérete w:40px h:160px. Amikor fölé viszem az egeret, akkor jobbról szépen kicsúszik a teljes likebox, ez: [link]
Ennek a mérete alap esetben 300px, én 200px szélesre állítottam. Ezt ugye már az app lekérésekor meg kell adni, egyúttal beszúrni a html divbe. Tehát mindenképpen megjelenik majd az oldalon ez a méret, ami már szerintem nagy egy telefonon, ha jobbról kicsúszik.
Az oldalsó kis sávot, ami alap esetben látszik, css-ben ezzel a kóddal: @media all and (min-width:320px)
tudom állítani, és akármekkora képet betenni pl. 320 px alatti képernyőn, de a divet, amiben a facebook app van, már nem tudom módosítani, hiszen azt html-ben adtam meg.
Ráadásul berakhatsz két (három, négy, öt...) Facebook dobozt is egy oldalra, különböző méretben, melyek különböző képernyőfelbontás mellett válnak láthatóvá.
A jobbról beúszó div amúgy sem túl kényelmes mobilon.
Nézd meg, hogy a Bootstrap hogyan csinálja. Teljesen más oldal jelenhet meg kis képernyőn mint nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!