Az alábbi oldal milyen nyelven alapul, hogy nevezik az ilyen típusú oldalakat?
pl. ipon.hu, edigital.hu, sajnos most csak webáruházakat tudtam felhozni példának, persze nem erre gondolom, hanem bármi ilyesféle oldalakat értek a kérdésem alatt.
Nagyon köszönöm a válaszokat!
"hanem bármi ilyesféle oldalakat"
Bármilyen nyelven. Pl.: Java, C#, PHP, ASP...
"hogy nevezik"
Dinamikus weboldal, webalkalmazás, stbstbstbstb.
Egyébiránt mit takar nálad az "ilyesféle"?
Úgy értettem, hogy mondhatnám még példának:
nvidia.com
gigabyte.com
A "ilyesféle" szót arra értettem, hogy nem pont webáruházakra gondolok, hanem az oldal típusára, de kicsit utánanéztem és azthiszem, hogy php típusú oldalak javasciptekkel. Remélem jól informáltam magam. :)
"PHP típusú oldal" nincs :)
Valószínűleg a "dinamikus weboldal" kifejezést keresed, de őszintén szólva pár semmitmondó példával nemigen fogod tudni meghatározni, mit értesz pontosan "ilyesféle" alatt. Lehet, hogy te az "üzleti weboldal", ill. "üzleti webalkalmazás" egyikére gondolsz, de a példákból ez nem derül ki.
Dinamikus weboldal fejleszthető PHP nyelven is, de gyakorlatilag szinte bármilyen más nyelv is szóba jöhet, sőt a [link] például pont nem PHP, hanem valamilyen .NET alkalmazás (C# -ra tippelek, de lehet, hogy VB), illetve nagyon gyakori még a Java (EE).
Ha nagyon muszáj volna, akár ASM-ben is össze lehetne rakni egy ilyet, úgyhogy a nyelv mint olyan, irreleváns.
Nem szeretném hülyének tűnni, mivel most kezdtem el OKJ-s képzésen ezeket tanulni és nagyon érdekel a dolog programozási szempontból, ezért érdeklődök igazából utána.
Magára a kinézetre gondolok, azt is értem az "ilyesféle" (van egyáltalán ilyen szó?!) alatt, hogy üzleti weboldal, másrészt viszont a kinézet kivitelezése érdekelt igazából, hogy milyen nyelv szükséges egy ilyen kinézetű oldal kialakításához.
Dinamikus weboldalról már hallottam, ezek az ún. admin felületes weboldalak, jól hiszem?
Gyorsan kerestem a példám okából két weboldalt:
[link] Na most ezt tudom, hogy például ez egy html alapú.
a [link] ez pedig egy dinamikus php alapú weboldal, és ezen belül például a menü oldalából másolok egy részletet:
#nav a
{
color: #fff;
text-decoration: none;
display: block!important;
margin: 0 10px 0 10px;
border-bottom: 1px dotted #888;
height: 27px;
font-weight: normal;
}
Ez eléggé hasonlít a CSS-hez. Akkor ez a weboldal php-ból és CSS-ből áll?
Elnézést még egyszer az értetlenkedésemért, szeretnék biztosra menni, több kérdésem már nincs is!
/Természetesen jár a zöld kéz/
Nno, akkor ugye mégsem arra vonatkozott a kérdésed, amire mi eredetileg gondoltunk. :)
A kinézetért a HTML és a CSS felel, meg a Webdesign nevű szakterületen ügyködő hölgy vagy úr, aki kitalálja, hogyan nézzen ki. Nem tudok róla, egyébként, hogy a weboldalakat kinézet alapján kategorizálnák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!