ASP. NET MVC - Képek tárolása SQL adatbázisba vagy könyvtárrendszerbe előnyösebb?
Egy olyan weboldalt építek ahova adott felhasználók képeket is tudnak feltölteni. Még 2008-ban húztam fel egy hasonló honlapot, de akkor a képeket formázás után könvytárrendszerben mentettem el a szerveren.
Láttam azonban a napokban egy olyan megoldást, hogy a képet bináris formában SQL adatbázisba is lehet tárolni.
A kérdésem konrétan az mielőtt belekezdek akármelyik irány megvalósításába is, hogy szerintetek melyik az előnyösebb? SQL-be vagy könyvtárrendszerbe menteni?
Előre is köszönöm a segítséget!
Nem is igazán értem miért nem a stackoverflow-val kezdtem.
There's a really good paper by Microsoft Research called To Blob or Not To Blob.
Their conclusion after a large number of performance tests and analysis is this:
if your pictures or document are typically below 256K in size, storing them in a database VARBINARY column is more efficient
if your pictures or document are typically over 1 MB in size, storing them in the filesystem is more efficient (and with SQL Server 2008's FILESTREAM attribute, they're still under transactional control and part of the database)
in between those two, it's a bit of a toss-up depending on your use
A tanulmányt akit érdekel itt találhatja:
Mivel a képeim 100-175kbyte környékén fognak mozogni ezért tudom melyiket válasszam.
Ennek ellenére TAPASZTALATOK-at szívesen olvasnék ezzel kapcsolatban, köszönöm!
A tanulmány érdekes, de nem csak a méret számít. Különösen képeknél. Olyan képeket, amik gyakran használandóak a weboldalon nem érdemes adatbázisban tárolni, mert az értelmetlenül sok adatbázis hívást eredményez.
Én semmilyen képet nem szívesen tárolok adatbázisban - bár volt már rá példa, de ha nagy az adatforgalom az oldalon belül nem célszerű még azzal is az adatbázist terhelni, hogy a fájlokat is onnan rángatom elő.
Szubjektív véleményem szerint.
Arra mondjuk tök jó, ha nem akarod hogy a képedet máshova linkelgessék.
Bár azt még nem igazán értem hogy hogy jelenítik meg a böngészőben.
Egyáltalán jól értelmezem a kérdést? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!