Elakadtam egy kicsit a wordpress telepítésekor, valaki tud segíteni? (minden le van írva)
A XAMPP-nevű program segítségével kezdtem el egy honlapot készíteni. Még nem online, hanem csak itt a kis számítógépemen szeretném tökéletesítgetni a szabadidőmben, amíg el nem jutok egy olyan pontra, hogy már érdemes a néppel is megosztani.
És hát itt a legelején elakadtam.
Ugyebár ilindítottam a MySql-t plusz a Apache-t. Utána beléptem a phpmyadmin-ba ahol készítettem egy új adatbázost wordpress-néven. Ezután felkerestem a XAMPP forrását (C drive) ahol a htdocs nevezetű mappába betöltöttem a wordpress 4.0-át amit a wordpress oldaláról töltöttem le. Azután beírtam a keresőbe, hogy localhost ahol rákatintottam a wordpress-re amit egy kis folder szerű ikon jelez. Aztán itt jöttek a bajok. Két lehetséges befejezés volt.
Az egyik, hogy megnyitott egy lapot amin semmi se volt, fent ki volt írva, hogy honlapom. Innen megpróbáltam átmenni a kezelő felületbe. Szóval beírtam a localhost/wordpress-után, hogy /wp-admin. Ezután megjelent a wordpress bejelentkező felülete ahol kért nevet plusz jelszavat. Bármivel próbálkoztam nem sikerült. Amikor emlékeztetést kértem az email-emre akkor azt írta, hogy nincs senkise regisztrálva ezzel az emal-el.
A mások az volt, hogy megjelent egy wordpress által készített oldal ami segít installálni a wordpress-t. Ott szépen mindent kitöltöttem. Az oldal azt ki is írta, hogyjó adatokat adtam meg stb. de amikor rákatintottam a végén, hogy intallálja a wordpress-t akkor egy kis töltés után azt írta ki, hogy a wordpress már intallálva van.
Többször töröltem a wordpress mappát a htdocs mappából, xampp-on belül. De egyszer sem sikerült összehozni, hogy jó legyen.
Remélem legalább egy kicsit érthető volt a problémám és valaki tud segíteni, vagy legalább el tudja mondani, hogy mit csináltam rosszul.
Menj ide:
localhost/phpmyadmin
Alap belépés:
név: root jelszó: üresenhagyod
Töröld belőle a wordpress adatbázisát (vagy legalább a tábláit), ezután újra menj a wp telepítőoldalára, és valószínűleg működni fog már.
ui.: Ne felejtsd el a belépési adataid, mert natúr xampp beállításoknál nem fog működni az email küldés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!