Miként hasznosítható 400. 000 magyar e-mailcím?
Tanácsot szeretnék kérni! Anno csináltam több okleveles kvíz oldalt is. KB 300.000 fő jött így össze az összes kvízt egybe véve. Azonban mikor készült az oklevél volt lehetőség feliratkozni Hírekre, stb. Ezt sokan bepipálták, így hozzájárulva, hogy hírlelelet küldjenek a partnerek és én is.
Így most van egy adatbázisom, amiben a néve, e-mail cím és az szerepel, hogy hozzájárult-e.
A kérdésem, hogy ezt miéppen tudnám átkonvertálni szerintetek egy hírlevél rendszerbe? Illetve melyik rendszert ajánlanátok leginkább?
Továbbá kinek milyen hasznosítási ötlete lenne?
Akár partnereknek is örülnék, akikkel közösen alkothatnán vmi hasznosat mindkét fél számára. Azért is kértem hozzájárulást anno, hogy legálisan kezelhessük a címeket. Azonban azóta módosultak a szabályok is(hisz ez 2-3 éve volt) így a kérdésem arra is kitér, hogy hol és hogyan kell esetleg regisztrálnom ezt?
Minden segítséget nagyon köszönök előre is. Esetleg a tapasztalatokat is!
A magyar adatkezelési szabályok alapján amikor bekérted az e-mail címüket akkor el kellett mondanod, hogy mi az amire felhasználod. Mivel utólag nem volt lehetőségük törölni magukat az adatbázisodból így ha te megváltoztatod a felhasználási/adatkezelési szabályzatod az nem vonatkozik azokra akik akkor regisztráltak.
Mivel már akkor is kellett ilyennel rendelkezned ezért meg kell nézni, hogy abban szerepel-e, hogy a későbbiekben mással kapcsolatban hírlevelet küldhetsz nekik. Ha nem, akkor ez bizony spamnek számít (persze amúgy is, de most jogilag nézzük a dolgot), illetve adatkezelési visszaélésnek.
Ha nem volt adatkezelési szabályzatod akkor kirakva az oldalra bizonyíthatóan, akkor bizony már amúgy sem tárolhattad volna az e-mail címeket, de ha már megtetted akkor sem használhatod fel semmi másra őket.
No spam, please. :-)
Elvileg minden kérdésedre ott kell lenni a válasznak a saját korábbi oldalaidon. Általában nem divat, hogy harmadik félnek átadható marketing célokra (cégcsoporton belül szokás esetleg).
Ha van mit reklámozni, akkor igen, hírlevél témában van pénz, tapasztalat.
Eladni nagy eséllyel nem tudod (bár engem érdekelne, de kétlem, hogy ahhoz megfelelő feltételeket fogadtak el), de saját marketing célra természetesen használhatod, sőt, jót is tesz, ha használod.
Csak érzéssel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!