Hogyan lehet NVU -val egy szöveghez úgy hivatkozást készíteni hogy az ne változtassa meg a szöveg színét, típusát?
<style type="text/css">
a { color:#000; }
a:hover { #000; }
</style>
az egy nagy marhaság szerintem, hogy ergonómiailag rossz, ha mindig ugyan az a színe a linkeknek, elég hülyén nézne ki egy menü, ha a menüpontoknak más színe lenne
Letudnátok írni ezt kicsit részletesebben mert így nem tudom hogy mit is kéne át írnom vagy mit kéne ki egészítenem.
Ergonómia szempontjából szerintem lényegtelen a honlap kialakítása miatt. Azonban kinézeti szempontból már lényegesebb mert a kék szövegel nem néz ki jól (szerintem).
#2-es vagyok
<style type="text/css">
a { color:#000; text-decoration:none; }
a:hover { color:#000; text-decoration:underline; }
</style>
A fent leírtakkal a link fekete lesz, és csak akkor lesz aláhúzva ha ráhúzod az egeret.
Ezt a részt a <head></head> közé kell beillesztened.
"Letudnátok írni ezt kicsit részletesebben mert így nem tudom hogy mit is kéne át írnom vagy mit kéne ki egészítenem."
A Szerkesztőmód eszköztáron:
állítsuk át Forrásra - így fog kinézni:
A <head> tag után, a </head> előtt, új sorba:
<style type="text/css">
a, a:link, a:hover, a:visited {
color: blue;
}
</style>
Az alábbi oldal:
példa rá - nézd meg a forráskódját.
"az egy nagy marhaság szerintem, hogy ergonómiailag rossz, ha mindig ugyan az a színe a linkeknek, elég hülyén nézne ki egy menü, ha a menüpontoknak más színe lenne"
Nem kell minden menüpontnak más színűnek lennie, csak el kell különíteni azokat amelyeket aktuálisan böngészel, amelyet kiválasztasz/rákattintasz, esetleg amelyeket már látogattál. Ez megkönnyíti a látogató számára a navigálást.
"A fent leírtakkal a link fekete lesz, és csak akkor lesz aláhúzva ha ráhúzod az egeret."
Kenyérszövegben eléggé zavaró lehet.
Lássuk az alábbi versikét:
ránézésre - tehát nem nézzük meg a forráskódját, nem pásztázzuk végig az egérrel a szöveget - nem tudod megállapítani, hogy hol vannak benne linkek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!