Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Indexelés adatbázisban?

Indexelés adatbázisban?

Figyelt kérdés
Mikor és miért szokás egy mezőt indexelni az adatbázisban? Mik az előnyei és a hátrányai?

2014. júl. 10. 20:48
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Egyébként a pontatlanság oka inkább abban rejlik hogy az indexfálj táblához viszonyított méretének nem sok köze van a sebességhez.
2014. aug. 17. 23:41
 12/17 anonim ***** válasza:
Bakker, ha egy három mezős tábla három mezőjét indexeled, nyilván nem lesz kisebb, de ha mondjuk van 5 szöveges mező a táblában, amiből egyet indexelsz ( vagy mondjuk csak egy numerikus mezőt), akkor mindjárt látod a különbséget. És természetesen az index mérete is igen fontos, hiszen nagy mértékben segítheti a keresési sebességet az is. Most ha te életedben egy táblára csináltál indexet, akkor miert gondolod, hogy jobban tudod azt, amiért én a fizetésemet kapom régóta?
2014. aug. 19. 00:14
 13/17 anonim ***** válasza:

10 mezős tábla egy szöveges és 2 numerikus index-el. Természetesen az indexfájl mérete nagyban befolyásolja a keresés gyorsaságát, de nem ettől lesz gyorsabb a keresés, hanem mert ott rendezettek az adatok. Persze ha nem így van akkor nyugodtan mondd meg.

(Ja, egyébként én nem értékeltem egyik korábbi választ sem ;)

2014. aug. 19. 02:37
 14/17 anonim ***** válasza:

Azt nem értem, miért alap az, hogy egy táblában csak egy mezőt indexelünk?

Ha meg már több index van, akkor tök logikus, hogy nagyobb lehet az index fájl, mint az adatok.

Erre a nagy vitára való tekintettel én most direkt megnéztem egy kb. 2000 soros, elég sok idegen kulcsot tartalmazó táblámat, az adatok mérete 208 kB, az index 464 kB.

2014. aug. 19. 23:44
 15/17 anonim ***** válasza:

Ez talán segíthet megérteni jobban, mint ahogy én magyarázom:

[link]

2014. aug. 19. 23:54
 16/17 anonim ***** válasza:
Így világosabb? A linkelt cikkből kiderül, miért fontos az index mérete is, hogy hogy épül fel az indexfile stb.
2014. aug. 20. 14:26
 17/17 anonim ***** válasza:
egyébként nem alap, hogy egy mezőt indexelünk, de túl sokat csak akkor érdemes, ha tényleg mindre megy sok és rendszeres keresés. Egyszerűen csak nem kell mindent ész nélkül beindexelni.
2014. aug. 20. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!