Challenge system? Többi Lent!
Szeretnék egy challenge system -et bevezetni az oldalamra..
Hogyan is nézne ez ki?
Minden felhasználónak van egy listája amin megtekintheti az összes challenge -t. (ha valami készen van[tehát teljesítette a challenge -t], akkor az mondjuk lehetne zöld..)
Szeretném ha akármennyi challenge lehetne és akár mikor hozzá lehetne adni eggyet..
Ehhez szeretnék kérni ötleteke, a meg valósításhoz.
Normális Válaszokat előre is köszönöm!
Normális Válaszok csak Normális Kérdésre érkezhetnek.
Needed details:
-tudod-e, mi az a php, mysql?
-milyen szinten állsz belőlük?
-mihez kéne a rendszer? Már előre el van készítve az pontadó system az adatbázishoz?
-megvan, hogy mi fog pontot adni?
-nyilván, mivel ezeket nem említed, feltételezem, hogy mindegyikhez értesz, és minden megvan, már csak az kell, hogy készíts egy listát, amiben van egy progress line és zöld, ha a pont egyenlő a szükséges pontok számával.
Tehát:
$con definition
$sel = $mysqli_query($con, SELECT amit akarsz)
while $row=mysqli_fetch_array[$sel]{
echo '<div style="">';
echo $row[challange_name]. " progress: ";
echo $points_right_now."/".$maxpoints;
echo 'div width="parent widthjének egy része, maxpoint/points_right_now">';
echo '<!-- ezt lehetne úgy is, hogy ez a div tartalmazza a progress line divjét, ha te biztosra mennél és duplán rögzítenéd, amúgy felesleges, ha nem akarsz bordert neki -->';
echo "</div></div>";
Ennyi. Mi volt a nehéz?
1.
Igazad van, sajnálom, hogy nem írtam le ezeket. szóval.:
-tudod-e, mi az a php, mysql? - Természetesen tisztában vagyok velük.
-milyen szinten állsz belőlük? - ezzel már problémák vannak, de nagyából kiigazodom bennük! (inkább html+css az ami megy)
-mihez kéne a rendszer? - ezt tartalmazza :) (egy challenge rendszerhez)
-már előre el van készítve az pontadó system az adatbázishoz? - nincs jelenleg a tervezésnél tartok.. szeretnék úgy neki állni, hogy megvan. mit szeretnék pontosan.
-megvan, hogy mi fog pontot adni? - admin felületen szeretném, az adminok erősítik meg a létrehozott challengeket.
Ha bármi másra szükséged lenne válaszolok! :)
#1 vagyok: nos, én leírtam, ami szorosan a kérdéshez kapcsolódott, kódban. A teljes system, tekintve, hogy még ki sem találtad, hogy mi fog pl. pontot adni, a te feladatod, kódokat szívesen javítok, vagy kisebb-nagyobb problémákat bármikor megoldok neked. Ha kész lesz a chat oldal, amit írok, akkor majd ott (nem láttam még ~2014-es designú chatoldalt, hát írok egyet).
Egyébként a html, css leíró nyelvek, tehát azokkal jóban lenni és gyak. kívülről tudni alap dolog.
Addig is problémákat privátban írhatod nyugodtan, unatkozom :D
Vagy e-mail címemen, amit meg is kapsz, ha privátban írsz egyet ;D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!