Ennek az apróhirdető kereső weboldalnak van értelme?
Egyszer kell beírnod amit keresel és behelyettesíti 3 népszerű apróhirdető oldal keresőjébe.
Mi tetszik és mi nem tetszik rajta?
Gyakorlatilag csak 1db CTRL+C-t és 2db CTRL+V-t spórolsz meg. Ennél egy picit több kéne, hogy ezt használjam.
Ha egyetlen listába összegyűjtenéd a találatokat, a legfontosabb adataikkal, annak lenne értelme.
Ezért perelhetnek?
Akkor ez hogy működhet évek óta:
Itt a találatokat is kiírja.
Szerzői jogok?
Szerintem ez jogi kérdéseket semmiképp sem vet fel. Az oldal semmi mást nem csinál, mint linket generál más oldalához. Hivatkozás elhelyezése egy weboldalon pedig nem tilos..
Amennyiben már betölti a tartalmat, az némileg már módosítana a dolgon bár szerintem a közvetítés sem törvénytelen (mint ahogy a másik oldal ezt bizonyítja is!)
Értem.
Ezek szerint nincs szükség engedélyre sem.
Ez ettől összetettebb:
jófogás:
"A szerzői jogok összessége és az adatbázis előállítójának védelmét szolgáló jogok a Társaságot illetik meg, és a Szolgáltatás rendeltetésszerű használatával velejáró olvasáson, képernyőn történő megjelenítésen és az ehhez szükséges ideiglenes többszörözésen, továbbá a személyes, nem-kereskedelmi célból történő merevlemezre történő lementésen és kinyomtatáson túl semmilyen egyéb formában nem használható fel vagy hasznosítható a Társaság előzetes írásbeli engedélyének hiányában."
Tehát ha csak linket generálsz, az jogilag teljesen rendben van. Amennyiben a link alapján a weboldal lekéri az oldal bizonyos részeit az már vitásabb dolog. Egyébként részükről hülyeség lenne az ilyen oldal ellen fellépni, hiszen növeli a látogatottságukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!