Hogyan tudok tobb checkbox erteket egyszerre sql tablaba kuldeni?
udv. ismerkedem a phpvel es elakadtam.
tehat, van mar egy kilistazo fajlom ami szepen mukodik. egyszeru, egy nev egy datum meg egyeb oszlopok, de azoknak a cellaknak az erteke csak 1es vagy 0 lehet.
Tehat olyat szeretnek, hogy felhasznalo beirja a nevet, majd a checkboxok kozul valaszthat, es hogy oda ahol ki van pipalva 1est irjon, ahol pedig nincs oda 0-t.
remelem valaki tud segiteni.
ha kodot is kapok azt megjobban megkoszonom :)
udv
én flagekkel csinálnám
az egész egy sztringben lenne, kisbetű jelöli a kikapcsolt, nagy a bekapcsolt állapotot
például:
reklámok: rR
nemtommi: nN
másvalami: mM
aztánezis: aA
ittismás: iI
adatbázisban meg: 'rNMai'
vagy abCDe-vel
sima case sensitive sztringkereséssel meg ki tudod nyerni az infót
amit @Tengor írt is jó, de itt talán még egyértelműbb:
ha sokat kell feldolgozni én úgy csinálnám, hogy megegyező sorrendbe lennének az adatbázisban is és valamilyen logika alapján nevezném el a mezőket. tehát így akár 5-6 sorban ciklussal beolvasható és feltölthető 50-60 mező feldolgozása!
@szondiaprodja: jól bevágnám neked az egyest a vizsgán...
A bináris flag-es módszer nem lenne rossz, helykímélő, de teljességgel átláthatatlan. Nem veszítesz szinte semmit, ha az adatbázisban minden checkboxnak van saját cellája (tinyint(1) vagy varchar(1)) és abban tárolod a megfelelő értéket (0/1). Lekérdezés és átláthatóság szempontjából sokat nyersz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!