Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan tudok tobb checkbox...

Hogyan tudok tobb checkbox erteket egyszerre sql tablaba kuldeni?

Figyelt kérdés

udv. ismerkedem a phpvel es elakadtam.

tehat, van mar egy kilistazo fajlom ami szepen mukodik. egyszeru, egy nev egy datum meg egyeb oszlopok, de azoknak a cellaknak az erteke csak 1es vagy 0 lehet.

Tehat olyat szeretnek, hogy felhasznalo beirja a nevet, majd a checkboxok kozul valaszthat, es hogy oda ahol ki van pipalva 1est irjon, ahol pedig nincs oda 0-t.

remelem valaki tud segiteni.

ha kodot is kapok azt megjobban megkoszonom :)

udv

2014. jún. 19. 13:53
 1/6 Tengor ***** válasza:
2014. jún. 19. 14:04
 2/6 anonim ***** válasza:

én flagekkel csinálnám

az egész egy sztringben lenne, kisbetű jelöli a kikapcsolt, nagy a bekapcsolt állapotot

például:

reklámok: rR

nemtommi: nN

másvalami: mM

aztánezis: aA

ittismás: iI

adatbázisban meg: 'rNMai'

vagy abCDe-vel

sima case sensitive sztringkereséssel meg ki tudod nyerni az infót

2014. jún. 19. 15:40
 3/6 anonim ***** válasza:

amit @Tengor írt is jó, de itt talán még egyértelműbb:

[link]

ha sokat kell feldolgozni én úgy csinálnám, hogy megegyező sorrendbe lennének az adatbázisban is és valamilyen logika alapján nevezném el a mezőket. tehát így akár 5-6 sorban ciklussal beolvasható és feltölthető 50-60 mező feldolgozása!

2014. jún. 19. 22:13
 4/6 Tengor ***** válasza:
#2, sérti az NF3-at és még pazarló is, illetve mi van ha elfogy az ABC? Ennél lényegesen szebb megoldás, ha binárisban tárolod a flageket. 0 kikapcsolt, 1 bekapcsolt és megjegyzed, hogy adott bit éppen mit jelöl.
2014. jún. 19. 22:29
 5/6 Drone007 ***** válasza:

@szondiaprodja: jól bevágnám neked az egyest a vizsgán...

A bináris flag-es módszer nem lenne rossz, helykímélő, de teljességgel átláthatatlan. Nem veszítesz szinte semmit, ha az adatbázisban minden checkboxnak van saját cellája (tinyint(1) vagy varchar(1)) és abban tárolod a megfelelő értéket (0/1). Lekérdezés és átláthatóság szempontjából sokat nyersz vele.

2014. jún. 20. 09:33
 6/6 anonim ***** válasza:
Én mondjuk abból indultam ki, hogy 5-6 boolean értéket kell eltárolni, nem százat.
2014. jún. 20. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!