Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Valaki segítsen! Hogyan kell...

Valaki segítsen! Hogyan kell jobb likk tiltót rakni egy oldalra?

Figyelt kérdés
Tudom, nagyon buta kérdés, de valakinek a segítségét kérem, egy igen egyszerű, egy számítógépzseninek kifejezetten primitív oldalt szerkesztek éppen, és szeretném ha nem tudnának az emebrek jobb klikkel másolni. Hogyan kell ezt csinálni? van valakinek türelme hozzám? Kérlek Titeket :))

#jobb klikk tiltó
2014. ápr. 30. 19:01
 1/9 anonim ***** válasza:
Illetve, trükkösen egy transparent divet berakhatsz elé, olyankor az ott lesz, mégsem másolható jobbklikkre, de ha pl. nekem igazán tetszik a tartalom, akkor mondom, prntscreen vagy fényképező, de a forráskódban is ott lesz!
2014. ápr. 30. 19:11
 2/9 Német_Tibor ***** válasza:
100%
A jobb klikk tiltást viszonylag könnyű kijátszani, de az átlag userek szerintem 80-90 százaléka mégsem képes erre, így érdemes lehet beépíteni az oldalba.
2014. ápr. 30. 20:49
 3/9 anonim ***** válasza:
én ezt sosem értettem. mit kell félteni? a képek miatt csinaljak ezt?
2014. ápr. 30. 21:43
 4/9 anonim ***** válasza:
A képek miatt, de ha el akarom szedni, én úgyis elfogom.
2014. máj. 1. 00:42
 5/9 2xSü ***** válasza:

Nagyon könnyen megkerülhető védelem. Pl. Chrome esetén csak elé írod az URL elé, hogy view-source: és már látod is a forrást. Pl. a www.valami.hu esetén:

view-source:www.valami.hu

Vagy a másik járható út, hogy kikapcsolod ideiglenesen a javascriptet.

Szóval ez kb. annyit véd, mintha papírból csinálnál ajtót a lakásodra. Aki lopni akar, az lopni fog. Ha ennél a papírajtónál megakad, akkor nem is annyira akart ő lopni. Aki viszont mondjuk olyan oldalt csinál, ami összelopkodott tartalomból áll, az úgyis tudja már az ilyen trükköket.

Oké, ettől még a papírajtó is több a semminél. Viszont ezzel az a gond, hogy egy csomó amúgy hasznos funkciót is letiltasz vele. Pl. mondjuk van egy oldal, ahol egy zenekarról van szó. Kijelölöm a zenekar nevét, majd jobb klikk > Keresés az X keresővel a következő kifejezésre…

Sokan használják ezt is, de a jobb klikk tiltásával megakadályozod ennek a használatát is. Vagy mondjuk egy linkre jobb egérgombbal kattintva választhatod a „Link megnyitása új ablakban” opciót. A jobb klikk tiltásával elveszed ezt a funkciót is. De akár űrlapkitöltő kiegészítő esetén is lehet zavaró.

Vagy ha hosszabb egybefüggő szöveg található a honlapon, akkor a szöveg kijelölésével, mint afféle sorvezetővel meg tudod könnyíteni az olvasást is. Én speciel ilyenre is használom a kijelölést.

A lényeg, hogy a jobb klikk tiltásával beépítesz egy olyan funkciót a honlapba, ami az áhított funkciót – a másolásvédelmet – nem látja el, cserébe a normális felhasználását a jobb klikknek megakadályozza. Több embernek okozol ezzel kényelmetlenséget, mint amennyi ember megakadályozol a lopásban. Tehát nemcsak hogy nem hasznos az, amit csinálni akarsz, hanem ráadásul még káros is.

Nézd csak meg, egyetlen komolyabb, nagyobb látogatottságú honlapon sincs tiltva a jobb egérgomb használata. Az szinte mindig olyan honlapokon található meg, amelyeket Pistikék szerkesztenek, akik kapásból a lopásra koncentrálnak rá, ahelyett hogy a látogató kedvében akarnának járni. Rendszerint egyébként azért, mert ezek a Pistikék pont olyan honlapokat csinálnak, ami eleve innen-onnan összelopott tartalommal van tele, egyetlen saját készítésű tartalmi elem nélkül. Ha egy honlapon tiltva van a jobb klikk, az minden normális látogatóban csak azt sugallja, hogy egy nagyon amatőr honlapról van szó.

2014. máj. 1. 11:43
 6/9 2xSü ***** válasza:
Ja a képeket meg az F12-vel is simán ki lehet szedni Chomre alatt, de más böngészőkben is van hasonló funkció.
2014. máj. 1. 11:44
 7/9 anonim ***** válasza:

Szerintem az átlag látogató, vagyis a 90%-a a látogatóidnak jobbklikkel szokta a kedvencekhez adni az oldalt.

Sok sikert az oldalad népszerűsítéséhez!

(szerintem inkább mutass nekik egy popup üzenetet, hogy "nemszeretlek", és irányítsd őket vissza ahonnan jöttek, mindenki jobban jár)

2014. máj. 1. 16:54
 8/9 A kérdező kommentje:

Sziasztok, köszönöm a válaszokat!

nem a képek logóval védem le. Egyszerűen magyar szakirodalmat teremtek egy állat tartásával kapcsolatban, de annyi a pofátlan a """szakmámban""" hogy az én kemény munkával és nehéz fordításokkal szenvedett éjszakáim munkáit lopja el és tünteti fel sajátjaként!

A prints.-en "látszik" h lopta az ember, a bemásolt dokumentumon nem, de ha nézi az oldalt és ugy másolja, írja be doc.ba azt már tisztelem az dolgozott vele, de annyi erővel írhatna is nekem h elkérje a dokumentumokat ezt hívják a szerző belegyezésének...

Erre szerettem volna jobb klikk tiltást, de utolsó válaszoló, igaz, így bizonyos a látogató informálódását segítő dolgoktól megvonom az embert.. Hm még úgy is kell egy kis idő mire belendül, mert kiegészítésekre szorul, addig kitalálom mi legyen :/

2014. máj. 7. 21:07
 9/9 anonim ***** válasza:
Adobe Reader felismeri a beleimportált betűket a képeken, ez főleg azért lehet, mert a webes betűk egészen szabályosak, szóval 100%-ban meg is lesz neki. Tehát még prntsrn-nel is működik. Mivelhogy ilyet már én is csináltam, bár az egy leckeéhez kellett egy könyvből. ;D
2014. máj. 8. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!