Valaki segítsen! Hogyan kell jobb likk tiltót rakni egy oldalra?
Nagyon könnyen megkerülhető védelem. Pl. Chrome esetén csak elé írod az URL elé, hogy view-source: és már látod is a forrást. Pl. a www.valami.hu esetén:
view-source:www.valami.hu
Vagy a másik járható út, hogy kikapcsolod ideiglenesen a javascriptet.
Szóval ez kb. annyit véd, mintha papírból csinálnál ajtót a lakásodra. Aki lopni akar, az lopni fog. Ha ennél a papírajtónál megakad, akkor nem is annyira akart ő lopni. Aki viszont mondjuk olyan oldalt csinál, ami összelopkodott tartalomból áll, az úgyis tudja már az ilyen trükköket.
Oké, ettől még a papírajtó is több a semminél. Viszont ezzel az a gond, hogy egy csomó amúgy hasznos funkciót is letiltasz vele. Pl. mondjuk van egy oldal, ahol egy zenekarról van szó. Kijelölöm a zenekar nevét, majd jobb klikk > Keresés az X keresővel a következő kifejezésre…
Sokan használják ezt is, de a jobb klikk tiltásával megakadályozod ennek a használatát is. Vagy mondjuk egy linkre jobb egérgombbal kattintva választhatod a „Link megnyitása új ablakban” opciót. A jobb klikk tiltásával elveszed ezt a funkciót is. De akár űrlapkitöltő kiegészítő esetén is lehet zavaró.
Vagy ha hosszabb egybefüggő szöveg található a honlapon, akkor a szöveg kijelölésével, mint afféle sorvezetővel meg tudod könnyíteni az olvasást is. Én speciel ilyenre is használom a kijelölést.
A lényeg, hogy a jobb klikk tiltásával beépítesz egy olyan funkciót a honlapba, ami az áhított funkciót – a másolásvédelmet – nem látja el, cserébe a normális felhasználását a jobb klikknek megakadályozza. Több embernek okozol ezzel kényelmetlenséget, mint amennyi ember megakadályozol a lopásban. Tehát nemcsak hogy nem hasznos az, amit csinálni akarsz, hanem ráadásul még káros is.
Nézd csak meg, egyetlen komolyabb, nagyobb látogatottságú honlapon sincs tiltva a jobb egérgomb használata. Az szinte mindig olyan honlapokon található meg, amelyeket Pistikék szerkesztenek, akik kapásból a lopásra koncentrálnak rá, ahelyett hogy a látogató kedvében akarnának járni. Rendszerint egyébként azért, mert ezek a Pistikék pont olyan honlapokat csinálnak, ami eleve innen-onnan összelopott tartalommal van tele, egyetlen saját készítésű tartalmi elem nélkül. Ha egy honlapon tiltva van a jobb klikk, az minden normális látogatóban csak azt sugallja, hogy egy nagyon amatőr honlapról van szó.
Szerintem az átlag látogató, vagyis a 90%-a a látogatóidnak jobbklikkel szokta a kedvencekhez adni az oldalt.
Sok sikert az oldalad népszerűsítéséhez!
(szerintem inkább mutass nekik egy popup üzenetet, hogy "nemszeretlek", és irányítsd őket vissza ahonnan jöttek, mindenki jobban jár)
Sziasztok, köszönöm a válaszokat!
nem a képek logóval védem le. Egyszerűen magyar szakirodalmat teremtek egy állat tartásával kapcsolatban, de annyi a pofátlan a """szakmámban""" hogy az én kemény munkával és nehéz fordításokkal szenvedett éjszakáim munkáit lopja el és tünteti fel sajátjaként!
A prints.-en "látszik" h lopta az ember, a bemásolt dokumentumon nem, de ha nézi az oldalt és ugy másolja, írja be doc.ba azt már tisztelem az dolgozott vele, de annyi erővel írhatna is nekem h elkérje a dokumentumokat ezt hívják a szerző belegyezésének...
Erre szerettem volna jobb klikk tiltást, de utolsó válaszoló, igaz, így bizonyos a látogató informálódását segítő dolgoktól megvonom az embert.. Hm még úgy is kell egy kis idő mire belendül, mert kiegészítésekre szorul, addig kitalálom mi legyen :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!