E-mail cím aktiválása regisztrációnál hogyan lehetséges?
Ez nem olyan túl bonyolult dolog.
Regisztrációkor létrehozol egy invalid usert, és generálsz neki valami nagyon random egyedi azonosítót, ami lehetőleg jó hosszú és nem kitalálható. A keretet úgy írod meg, hogy az invalid userrel ne lehessen bejelentkezni.
Ezen kívül írsz egy olyan oldalt, ami a generált random kód alapján aktiválni tudja az usert.
Ezután az oldal linkjét kell elküldeni az usernek: .../aktival.php?kod=nagyonrandomvalami
Az aktival.php feldolgozza a $_GET-ben lévő értéket, ha talál hozzá az invalid userek között megfelelő, akkor validdá teszi.
Ez így szép és jó. De le tudnád írni kicsit részletesebben?
Például: Milyen kóddal lehet kódot generáltatni? E-mailit milyen kóddal lehet küldeni (nekem a mail-lel nem sikerült, de lehet, hogy csak én néztem el)?
Tanulni szeretnéd a programozást vagy el akarod végeztetni ezt a feladatot?
Előbbi esetben keress rá ezekre a fogalmakra, pl e-mail küldés PHP-vel, vagy random hash generálás.
Utóbbi esetben vagy tedd fel a prog.hu állás rovatába (megjelölve egy összeggel, hogy mennyit vagy hajlandó rááldozni) vagy esetleg keress meg privátban és némi részletezés után mondok egy árajánlatot rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!