Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Blogon szabad Google-ből...

Blogon szabad Google-ből képeket berakni? Hogy kell hivatkozni?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy a bejegyzésekhez szoktam Google Képkeresőben talált képeket berakni. Nem tudom, ki készítette őket, így elég nehéz lenne hivatkozni rájuk. Ezek csak illusztrációk, nem képes blog, csak szöveges. Elég az, ha odaírom egy információkat tartalmazó részbe, hogy a képek nem a sajátjaim, és hogy a Google-ből valók? Van ezzel így probléma?
2014. ápr. 4. 17:13
 1/4 anonim válasza:

igen szabad...én úgy szoktam, hogy külön linket illesztek be, hogy honnan van a kép...

pl.: Kép forrása/tartalom forrása: www.példa.hu/kep/tartalom

Ezt általában a bejegyzés alján helyezem el, kisebb betűkkel, mint amivel a bejegyzést írtam, hogy ott legyen, de ne higgyék azt rá, hogy az is a bejegyzés szerves része...:)

2014. ápr. 4. 21:25
 2/4 A kérdező kommentje:
Értem, köszi. Már eddig is sokat beraktam, azokat utólag nem tudom így megcsinálni, de ezután így lesz.
2014. ápr. 5. 09:59
 3/4 anonim válasza:
Ha minden képet google-ről szedsz, akkor esetleg a blog aljára állandó "lábjegyzetként" odatűzheted, hogy a képek forrása a google...:)
2014. ápr. 5. 11:38
 4/4 A kérdező kommentje:
Igen, pont erre gondoltam én is, és ha valamit egyszer mégsem onnan, akkor azt külön megjegyzem.
2014. ápr. 5. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!