Dreamweaverben youtube-videó beágyazása hogyan történik?
Sziasztok! Nemrég óta ismerkedem a programmal, nem boldogultam youtube-videó beágyazásával. A következőt csináltam:
1. a beágyazandó kódsort kimásoltam a youtube videó alól
2. a dreamweaverben pl. "insert div taggal" létrehoztam egy mezőt egy már meglévő html-en, code nézetben a kijelölt részre bemásoltam a youtube-kódsort
3. mentettem, megjelent egy szürke doboz, de sem Live nézetben, sem Preview-ban (böngészőben) nem jelenítette meg a videót. Tudnátok ebben tanácsot adni?
<object width="420" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/3L0Rncqx1yQ?hl=hu_HU&version=3"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/3L0Rncqx1yQ?hl=hu_HU&version=3" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>
Nem lényeges, végül is nem jó kérdést tettem fel.
Csak annyi az egész, hogy a beágyazó kódba bele kell javítani kicsit, ha a saját gépeden akarod kipróbálni a dolgot.
Pl.: src="//www.youtube.com/embed/JbGzZfEGQTs" itt az src="//www.valami.com" helyett így:
src=" [link] legyen, vagyis a "http:"-ot kell beszúrni az "src="" után.
De a youtube videók között akad olyan bőven, amit nem tudsz lejátszani így, szerzői jogi kikötések miatt, és csak a kezdőkép fog megjelenni ezeknél. Azoknál ahol nincs ilyen kikötés, ott menni fog elvileg.
Ha többször próbálkozol a szerkesztéssel, többnyire nem elég frissíteni a böngészőt, hanem be kell zárni és újra megnyitni a szerkesztett .html-t
A Dreamweaver nézet ablakában meg eleve ne várd, hogy elinduljon, ott ha a szürke keret megjelenik az azt jelzi neked, hogy a kód rendben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!