Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mit kell beállítani a kosárba...

Mit kell beállítani a kosárba gombon?

Figyelt kérdés
Egy webárúházat szeretnék csinálni. Ha rákattintok a kosárba gombra akkor az általam létrehozott kosar.html oldalon nem jelenik meg semmi. Hogyan és mit kell beállítani a kosár gombon? Azt szeretném ha a termék képe, neve, ára jelenjen meg. Ezek alatt pedig meg az utolsó sorban egy összesen összeg ami esetleges több termék árát tartalmazza.
2014. márc. 15. 00:44
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

A leírtak alapján még eléggé hadilábon állsz a szükséges ismeretekkel ahhoz, hogy webáruházat csinálj.

Mennyit tudsz az adatbázisokról? És - mondjuk - php-ről?

2014. márc. 15. 00:48
 2/10 A kérdező kommentje:
Teljesen kezdő vagyok. Odáig eljutottam, hogy html-be létrehoztam linkeket, menüket, képeket beillesztettem stb.. DE pl PHP-val még sosem találkoztam. Ezek szerint PHP nélkül nem fog menni?
2014. márc. 15. 01:02
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

hát bármilyen más programnyelvet is választhatsz. De adatbázis és program nélkül statikus HTML oldalakkal nem fogsz sokra menni.

Gondoltál arra például, hogy mi történik akkor, ha esetleg valaki meg is akarja VÁSÁROLNI a kosár tartalmát?

Megkérdezhetem, hogy mennyi idős vagy?

2014. márc. 15. 01:04
 4/10 Tengor ***** válasza:
100%
A webáruház szép célkitűzés, de először tanulj meg a HTHM, CSS, PHP, MySQL 4-est készség szinten és utána kezdj neki a megvalósításnak!
2014. márc. 15. 09:20
 5/10 anonim ***** válasza:

És egyébként hol vannak most a termékeid? Meg hogyan adnád össze az árukat?

Ahogy az előttem szólók is írták: adatbázis (pl. MySQL) és szerveroldali programozás (pl. PHP) kell a feladathoz.

A HTML csak azt íjra le, milyen elemek vannak a lapon, működést nem írhatsz le vele.

2014. márc. 15. 12:45
 6/10 anonim ***** válasza:

ha ennyire alapon vagy még, és szükséges a webáruház, javasolom bérelj egyet havi pár ezerért.

mert ahogy a többiek írták, ehhez már szervoldali adatfeldolgozás, és adatbázis használat kell.

2014. márc. 15. 15:29
 7/10 anonim ***** válasza:

Szerintem használj valami CMS-t ahhoz nem kell érteni és látványos a végeredmény

Joomla legyen mondjuk és webshopnak Virtuemart

2014. márc. 15. 15:40
 8/10 anonim ***** válasza:

Szerintem a kérdés az, hogy a kérdezőnek mi a célja. Ha tanulni akar, akkor ne Joomlázzon meg béreljen webshopot, hanem folytassa a tanulást. Ha tényleg a webshop kell neki, akkor egyértelmű, hogy a legokosabb vagy egy készet használni, vagy bérelni a bolthelyet valahol, ebben igazatok van.

De ezért kérdeztem fentebb a kérdező korát, mert ha még gyerek, akkor bíztatnám arra, hogy kezdjen el tanulni szerveroldali programozást egy kicsit, a php igazán könnyű (én mysql helyett PostgreSQL-t ajánlanék, de elfogult vagyok :) ).

2014. márc. 15. 18:27
 9/10 A kérdező kommentje:
Egyenlőre csak tanulni akarok. A webshop csak egy távolabbi cél lenne. Konkrétan nagyjából az ötlet is meg lenne, hogy mit forgalmaznék benne. Amúgy 40 éves vagyok és soha nem tanultam informatikát. A válaszokat azért mindenkinek köszönöm.
2014. márc. 17. 10:35
 10/10 anonim ***** válasza:

ha tanulni akarod, akkor kezdj el ismerkedni a PHP, MySQL és ezek lehetőségeivel.

Ehhez az kell hogy szakíts a jelenlegi HTML szerkezettel, és egy PHP -ból kiindulva kezeld le az oldalak tartalmának betöltését.

Esetleg egy OKJ -s képzésen ennek alapjait megtudják tanítani, ha önállóan nem megy.

minden esetre elég hosszadalmas lesz semmiből megtanulni, megtervezni, felépíteni.

pl. regisztráció, termékek kategórizálása, listázása, keresése, kosárba helyezése, felhasználónkénti kosár lekezelése, rendelés feladása, megrendelések admin panelen listázása...

és még nincs is benne olyan hogy barátságos URL, kártyás fizetés raktárkészlet szinkronizálás...

2014. márc. 17. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!