Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » HTML oldalon hogyan tudok két...

HTML oldalon hogyan tudok két hasábot létrehozni?

Figyelt kérdés

A célom az, hogy az oldal egyik bekezdésében baloldalra zárva szöveg legyen és mellette párhuzamosan egy youtube videó.

Hogyan tudom, melyik tag-gel, megoldani, hogy ezek egymás MELLETT legyenek és ne egymás alatt-felett?

2009. dec. 12. 11:56
 1/10 anonim ***** válasza:

<div style="position:relative; width: 400px;">

<div style="float: right; text-align: left; width:200px;">YOUTUBE VIDEÓ</div>

<div style="float: left; text-align: left; width:200px;">SZÖVEG</div>

</div>

2009. dec. 12. 12:04
 2/10 anonim ***** válasza:
csak gyorsan ideírtam, ha kell valamit változtatni az meg max a méret lehet, vagy a videós div-nek vagy a szöveges divnek esetleg adhatsz margin-t ha túl közel vannak egymáshoz. és inkább adj nekik id/class-t és tedd a css-be a stílusjellemzőket.
2009. dec. 12. 12:05
 3/10 anonim ***** válasza:

Esetleg táblázattal:

amelynek egy sora van és két oszlopa.

ha nem akarod, hogy a weboldalon látszódjon, hogy az tábla megléte akkor border="0"

konkrét pl:

<table border="0">

<tr>

<td width="30%">ebbe lesznek a szövegek</td>

<td width="70%">idde peddig a youtubes videó forrsákódját illeszted.</td>

</tr>

</table>

a width="30%" itt betudod állitani, hogy melyik hasáb milyen széles legyen.

a benne lévő szövegek megjelenését pedig formázhatod kedvedre.

2009. dec. 12. 12:19
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a segítséget!

Nagyon-nagyon kezdő vagyok, és most úgy próbálok honlapot készíteni, hogy notepad-ben kódokat írok. Mert bár kezdetben nehéz (nekem legalábbis, mivel önállóan akarok megtanulni ilyesmit), de ha sikerül akkor nem kész sablonoktól fogok függeni. :)

2009. dec. 12. 12:19
 5/10 anonim ***** válasza:

ha forráskódot írsz akkor ajánlom az Editplus2 nevü programot,google-ban keress rá.

Ebben is forrást kell írni, de szépen kiemeli a különböző kódtipusokat szinekkel, és jól áttekinthető maga kód. Mert notepadban fekete minden.

Meg van pár alap tag amit kattintással beilleszt. persze kiegésziteni már neked kell.

de jó dolog pl táblázatnál, hogy beirja az alap tag-eket és már csak formázni kell.

2009. dec. 12. 15:18
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi a szerkesztőt is, megnézem!
2009. dec. 12. 17:09
 7/10 anonim ***** válasza:
Én meg ajánlanám a Notepad++ nevű szoftvert. Ebben írom 3 éve a honlapjaimat.
2009. dec. 12. 17:19
 8/10 Drone007 ***** válasza:

Én is a Notepad++ -t ajánlom! Több mint 10 éve fejlesztek rajta php-t, html-t, c++-t, sql-t, js-t, css-t.

Ha most kezded, akkor szoktasd magad a <div> taghez. Sokkal dinamikusabb és sokoldalúbb mint a táblázatozás, ráadásul a táblázat nem erre való.

Sok sikert a weblapkészítéshez!

2009. dec. 12. 17:53
 9/10 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

A Notepad++ mellett vagyok én is, még ha más szoftvert is megnézek.

Egyelőre a HTML-t használom csak, mert a többiből nem tudok semmit.

A HTML után melyik nyelvet érdemes, ajánlott elsajátítani? Ezek mennyire épülnek egymásra? Egyelőre csak nagyon egyszerű honlapokban gondolkozom, és nem is a honlap tartalma a lényeg, hanem az hogy a weblapkészítésben lehessek minél jártasabb.

Köszönöm az eddigi válaszokat, sokat segítenek!

2009. dec. 13. 13:09
 10/10 Drone007 ***** válasza:

A legtöbb ingyenes tárhelyet szolgáltató cég biztosítja a php és a mysql adatbázis használatát. Ezért - és van még pár okom rá - a php-t ajánlom webfejlesztésre.

A php használatához azonban elengedhetetlen a html ismerete, szorosan összefügg a kettő. Ugyanakkor a php szerveroldali nyelv, ami azt jelenti, hogy egy php file futtatásához webszerver szükséges. Javaslom a XAMPP nevű megoldást.

A php-ról, mysql-ről elég sok tutorial kering a neten magyarul is. Ha elég felkészültnek érzed magad html oldalon, akkor ne habozz nyaggatni a guglit, hogy megkeresse neked ezeket ;)

2009. dec. 13. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!