Le akarnak húzni? Egy jó weboldalt tényleg nem lehet kihozni 200ezer alatt?
szeretnék egy weblapot,több nyelves,fizetés terméket árulnék rajta szóval elég fullosat!
elmentem egy weblapkészító céghez és egy akciós 200ezres ajánlatot raktak elém!Nem sok ez?
Sokszor hallom hogy ez a haver meg az a haver csinált egy weblapot magának!(és nem 100ezrekért)akkor miért kérnek el ennyit,reális ez?
vagy keressek egy srácot aki ért hozzá és lehet ő is meg tudja a töredékérét?
Nem akarnak lehúzni.
Nekem is ez a munkám, de garantáltan nem csinálnám meg neked a töredékért.
Barkácsoltasd valakivel össze, és majd meglátod, hogy mi lesz.
Egy webáruház alap kivitelésben min. 120 ezer nettó, és akkor még jönnek az extrák.
Nyelvenként sok helyen + 50%-ot számítanak fel, + fordítási díj.
Az elvégzett munkáért garanciát vállalnak, ha netán van valami bug, akkor javítják.
Sufni tuninger meg lelép, ha olyan kedve van.
Arról nem is beszélve, hogy ha később fejleszteni akarod, nem szívesen turkálnak bele más esetleg kesze-kusza, összetákolt kódjába.
1. Igényeid lennének, de fizetni nem szeretnél érte.
2. Rengeteg ingyenes lehetőség van, csináld meg magadnak "ingyen".
3. Jó ha tudod, hogy akár 200 Ft-ot, vagy akár 200.000 Ft-ot adsz ki érte, attól még egyetlen látogatód sem lesz a "fullos" weblapodon!! (Az már egy újabb történet.)
A 200 ezres ár elég korrekt!
Igaz valószínűleg valamely CMS rendszert fogják neked érte átalakítani az igényeknek megfelelően. mert egyedi tervezés nem igen fér bele. Nálunk egy ilyen oldal nettó 350 -től kezdődik. (Grafikai téma megtervezése, Többnyelvű oldal felépítése, Webáruház, online fizetés, SEO kampány... és még nem tudni mi mindent akarsz)
"haver" aki csinál egy weblapot, általában vagy regisztrál egy kattintgatós oldalra, ahol kiválasztasz egy alap témát, feltöltesz esetleg egyedi hátteret, fejlécet...
vagy fel rak egy ingyenes CMS -t, és hozzátol ész nélkül plugineket, aztán fél év mire betöltődik.
Vagy csináld magad akcióban komposzter vagy hasonló WYSIWYG szerkesztőbe (mint ha WORD -ben szerkesztené), hozza létre oldalát. Aztán menő mert ilyent is tud, pedig jól eséllyel csak statikus HTML lapok, max néha bele fér 1-1 php scriptecske.
De egy többnyelvű oldal, termékek, rendelések lekezelése úgy hogy azt a bank is elfogadja...
Szóval én a helyedben elfogadnám a 200 ezres ajánlatot (ha a referenciák is olyanok), mert ennél olcsóbban nem igen lehet kihozni. (még ha SEO nincs is benne akkor is elég jó)
Vagy ha nincs rá annyid, akkor az marad, hogy míg beindul az üzlet addig bérelsz egy webáruházat havi pár ezerért.
(Ezeknél igaz értelmetlen a SEO, de még is van egy oldalad.)
De ha azt hiszed hogy lehúznak, célszerű több helyről is árajánlatot kérni.
Elég jó összehasonlítási alapot tud adni, és ki tudod választani a legjobb, de pénztárcádnak is megfelelő -t, esetleg kompromisszumokat hozol érte.
Üdv,
Ha jól veszem ki írásodból akkor webáruházat szeretnél készíttetni, természetesen többféle mód áll rendelkezésedre eléggé korrekt és profi webáruházakat is bérelhetsz már, akár 5.000 - 8.000Ft / hó-ért.
A 200.000Ft mindenféleképpen sok , biztosan megtudja valaki csinálni a szabadidejében az ár tördeékéért nem úgy mint cég értem ezalatt a számlát stb. stb.
Az árak úgy alakulnak hogy :
1. vannak ingyenes CMS-ek, amikre elég szép, jól működő weboldalt fel lehet húzni, ami tökéletesen megfelel bizonyos köröknek (pl.: éttermes, műkörmös, stb.)
2. vannak akik 1.500 Ft-ot, vannak akik 5.000 Ft-ot, és vannak olyanok, akik 10.000 Ft-ot számolnak fel óradíj gyanánt, függetlenül a szakmai tudásuktól
3. vannak akik feketén (nyilván jobban tud faragni az árból) és vannak akik legálisan, számlásan dolgoznak. És akkor a további költségeket (iroda bérlet, esetleg könyvelő, stb.) nem is említem.
4. (talán a legfontosabb) vannak akik ugyan azt a specifikációjú weboldalt (akár még ha ingyenes sablonból és bővítményekből is áll) 50.000 Ft-ért, és vannak akik 150.000 Ft-ért adják át a megrendelőnek
Én, mint szakmabeli mindenféleképpen azt mondom hogy keress valakit aki megcsinálja neked, hisz a nagyobb cégek is akik simán elkérnek 200.000 - 1.000.000 Ft között, azok ugyan azt az ingyenes CMS-t telepítik fel kicsit átalakítva mint más 50.000Ft-ért.
Ha komplett webáruházzal foglalkozó céggel próbálod megcsinálni az ár azért lehet nagyobb mert:
1. A céget fenn kell tartanod akkor is, ha nincs megrendelés.
2. Az ár, amit kiszámlázol nem a tiéd egy az egyben, nem egyenlő a profittal. Nagyon nem.
Szóval, a lényeg az hogy mindenféleképpen keress valakit aki a szabadidejében megcsinálja neked, szerintem annyira nagy forgalmad még nem lesz hogy megérje beleölni ennyit meg amúgy sem, [link] forumot tudom ajánlani, ahol a fejvadász forumrészen biztosan találsz valakit aki 2.000Ft/óráért megcsinálja ami összesen kb 50.000 - 60.000Ft közé esik és tényleg komoly referenciával rendelkeznek és ugyan azt nyújtja mint a nagy cégek.
#6 -os
200 ezer sok!? Ha törvényesen üzemel azaz nem feketén dolgoztat, akkor ennek fele elmegy adóba.
Egy normális webdizájn, 40-50 ezertől kezdődik, ahol rendesen megvan tervezve, a weblap alap külseje, termék listázása, adatlapja, rendelés menete...
Ha nagyon spórolni akarnak és megelégszik egy átalakított témával, akkor is 5-10 ezer csak a nyers téma megvétele. (persze ha ellopják akkor ingyé van)
Ezek után jön a weblap alap szerkezete, ami lehet egy ingyenes CMS -is, mellyel egész addig nincs baj, amíg nem akar egyedi dolgot, ha valami folytán egyedi dologra adná a fejét vagy lebeszélik, vagy olyan árat mondanak annak megvalósítására, hogy inkább lemond róla (ezek a free cms és pluginokból építkező cégek, akiket messzire el kell kerülni, szerintem erre gondoltál).
Egy tervezett oldal esetén, viszont nincs ilyen korlát, habár többe fog kerülni mint 200.
Aztán rá jön még a többnyelvűség alapjai, ezt ugye le kell szótározni, legalább 2 másik nyelvre. (Angol,Német) tehát kell egy fordító aki ezeket megcsinálja. Lehet használni a google fordítóját is de az inkább vicc, és komolytalanná teszi.
Akkor ott van a kategóriák, termékek kezelése, igaz még nem sokat írt róla, de elég sok minden lehetséges, ami megbonyolítja. pl. nem rég volt itt egy kérdező aki anyag/szín/méret alapján akart árat számolni, ennek levezetése pl. egy termék adatlapon, elég összetett tud lenni, és per pill nem igen tudok CMS -t ami képes lekezelni, 3 vagy akár 4 dinamikus paramétert egy termék adatlapon.
Persze megoldhat-lyuk okosba olcsón is és szépen csinálunk egy 8 szintes kategória fát, benne minden lehetséges kimenettel több módon is.
Aztán jön a rendelés és fizetés, szintén többnyelven, ráadásul a bankok az eltérő nyelv miatt, és így az eltérő valuta miatt, megjöveteleik, hogy aktuális árfolyamon átszámoljuk a termék összeget, és azt (is) jelenítsük meg....
Szóval az a 200 ezer nem is olyan sok érte, sőt szerintem teljesen legálisan nem is kivitelezhető, ha csak maximum kisebb átalakításokkal nincs készen kopra a tarsolyába.
oregem... en csak azt nem tudom, hogy ezeknek a dolgoknak hogy ment fel igy az ara.
vegyel egy tarhelyet, vegyel egy domaint googlezz ra a prestashopra nezd meg hogy hogy kell feltelepiteni. telepitsd fel. manageld. toltsd fel a termekeid. es a 200ezerbol megihatunk vmit :D
egyebkent keress fiatal amator megis tokeletesen kvalifikalt weblapszerkesztoket akik ezt az egy napos melot megcsinaljak neked 20-30 ezerert. nyilvan nemlesz teljesen egyedi. de egy webshopnak nem feltetlen az a legfontosabb resze...
aztán majd 3 hónap múlva is itt lesz szerencsétlenkedik kérdező, mert nem sikerült telepíteni, kinézetett hozzá adni szolgáltatásokat, többnyelvűre állítani és szótározni, és még a kártyás fizetés integrálásáról nem is látott dokumentációt...
Mint itt néhány kérdező aki féléve 2-3 hetente felteszi ugyan azokat a kérdéseket, de nem jut előrébb, hiába mutatják meg neki hogyan is kell beállítani...
De igazad van, ha fáj a hasad mert vakbélgyulladásod van, se menj el orvoshoz (szakemberhez), fogj egy kést vágd fel a hasad, ollóval lecsíped a vakbeled, tűvel és cérnával utána össze varrhatod, és ha kibąszott szerencséd van még fertőzést se kapsz el, és megúszod elvérzés nélkül.
Ülj le fiam és inkább tanulj tovább!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!