Árkalkulátor készítése?
igen, olyasmi.
tehát mondjuk kiválasztja, hogy a tapéta legyen sárga, 3 m, ilyen és olyan anyagú és úgy mutassa az árat.
Erre kézenfekvő megoldás az, ha a termékeket és azok tulajdonságait adatbázisban tárolod. Ezeket küldöd el a kliensnek attól függően hogy az mit kér el, utána javaScripttel már azt csinálsz a letöltött adatokkal, amit csak akarsz. A számításokhoz pedig általános iskolai matektudás is elég.
Én a kliens szerver kommunikációhoz az AJAX-ot ajánlanám.
Szerintem, mielőtt nekikezdenél a dolognak, jó lenne, ha beleásnád magad a PHP, JavaScript és MySQL nyelvekbe. Remélem a HTML az megy, mert ha az sem, akkor a másik három egyelőre felejtős.
<label>Anyagminta:</label><br>
<select name="anyag">
<option>Kérem válasszon!</option> //a value részbe kerül az ár
<option value="550">Selyem</option>
<option value="480">Posztó</option>
<option value="300">Bitumen..</option>
</select><br><br>
<label>Mennyiség (méterben kifejezve):</label><br>
<input type="text" name="meter">m<br><br>
<label>Szín:</label><br>
<select name="szin">
<option>Kérem válasszon!</option> //Ezt a részt nem tudom, h képzelted el, meglehet oldani így is, h pl. a kék színű az +300Ft vagy a kék színű 5%-al drágább és akkor 1.05-öt írsz a value-hoz
<option value="300">Kék</option>
<option value="250">Piros</option>
<option value="300">Szürke</option>
</select><br><br>
<?php
if(isset($_POST['meter']))
{
if($_POST['anyag'] == "")
echo "Nem adtad meg az anyagmintát";
if($_POST['meter'] == "")
echo "Nem adtad meg az anyag hosszát";
if($_POST['szin'] == "")
echo "Nem adtad meg az anyag színét";
$ossz = $_POST['anyag'] * $_POST['meter'] + $_POST['szin'] //vagy * $_POST['szin'] ha százalékkal adod meg
echo "Az Ön által kiválasztott anyag (" . $_POST['anyag'] . " " . $_POST['meter'] . "m " . $_POST['szin'] . ") ára: " . $ossz;
}
else
echo "Hiba lépett fel az árkalkulálás közben, kérem próbálja meg újból";
?>
Csak most gyorsan kigondoltam, nem próbáltam ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!