Hogyan kell a drupallal menüket létrehozni?
A Menüt építeni kell..
Webhelyépítés -> Menük -> elsődleges linkek
Itt létrehozol egy tetszóleges menüpontot Elnevezed mondjuk ALAP1 nek bejelölöd hogy engedélyezett, mert másképp bszik megjelenni.
Mivel ez alap1 menupont és majd ebből nyílik a többi, beírod neki az utvonalhoz hogy <front>
és bejelőlöd hogy mindíg nyitott...
Szülő menüpontnak kiválasztod az elsődleges linkek et
aztán a súlypontot minusz 50 re rakod
mented és azonnal megjelent az első alap menüpontod.
ezután
Leszeded a Nice-menus modult (ez csinálja szét csusztathatóvá a menüt) felrakod, engedélyezed majd visszamész újra a
Webhelyépítés -> Menük -> elsődleges linkek -be
létrehozol egy újabb menüpontot és itt már ugyanazokat csinálod mint az előbb kivéve annyi hogy szülő menüpontnak az ALAP1 elnevezésűt választod ki a sulyponthoz pedig nem nyúlsz.
Elmented
aztán ha eszerinta módszer szerint már létrehoztál egy alap menuponthoz 4-5 alárendeltebb menupontot akkor majd látni fogod hogy így szépen táblázatba szedi őket ott ahol elmented a létrehozás után, és minden létrehozott menüpont előtt találsz majd egy kis szürke keresztet, nah ha azokra rákattintasz és nyomva tartod az egeret akkor azoknál a kereszteknél fogva lehet jobra balra rakosgatni a menüpontokat és fel le is
namost ha egymás alá rakosgatod őket akkor egymás alá fognak megnyílni, ha úgy rakod hogy lépcsőzetesen akkor meg egymás mellett fognak nyílni..
ha pl igy rakiod hogy
+o
+o
_+o
_+o
+o
akkor az első három egymás alá nyílik meg, de ha a második fölé viszed az egeret akkor kiugrik belőle odlalra még két másik...
Remélem eljutsz idáig..
Én most tervezek szakítania drupallal mert már minden marhaságot letöltöttem beállítottam hozzá és még mindíg nem sikerül megjeleníteni egy nyamvadék képet sem a rendszerrel...
Gőzöm sincs a php hoz, max annyi hogy egy emailküldőt meg tudok írni, meg felismerem a php kódot..
De Kezdek kiábrándulni a Drupalból és sztem kipróbálom az e107 et...
Mivel számos problémát leküzdöttem már amíg eljutottam ide a drupallal, és ezalatt azt vettem észre a neten keresve a megoldást hogy csomóan ugyanezekbe a hibákba futnak bele.
Ebből meg az következik hogy ez egy rosszul megírt bugos selejtes agyonbonyolított szivatásból rejtett letiltásokat tartalmazó, felesleges funkciókkal agyontűzdelt xar!!!
Ez a kód minden csak nem idegrendszer barát...
Jah meg még valami ami marhára ellenszenves a drupalban:
Ha már megcsinálták iylen oprendszer szerüre az egészet, akkor szerintem az eléggé gáz hogy bizonyos menüpontok és modulok nem visszabonthatók, magyarul ha te felraksz valamit azt nem biztos hogy utánna el is tudod majd távolítani belőle vagy akár letiltani benne, ha pedig később vmi mást szeretnél és egy régebbi felesleges valamivel véletlenül összeakad akkor rakhatod előlről az egész oldalt...
Ez pedig elég nagy szívás..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!