Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Lenyíló menüpont a már megadot...

Lenyíló menüpont a már megadott gombokkal. Hogyan?

Figyelt kérdés

Úgy érzem picit sokszor fogok én még itt kérdéseket feltenni. Készitek egy weboldalt ahonnan zene albumokat lehet majd rendelni. Hasonlót mint pl a beatport csak a zenét nem lehet letölteni, csak rendelni. Na mindegy így..A lényeg hogy 2 menüpontnál a stílusok és előadóknál szeretnék legördülő menüt csinálni. Viszont nem igazán tudom hogy kéne..néztem mintákat google segítségével de azok általában más gombokhoz lettek kitalálva. Én pedig az általam készitettekhez szeretnék. Persze csak egy sima négyzet alakú legördülő menüt szeretnék a gombok színével megegyezően. Köszönöm szépen.

Ja és az oldal: [link]

2014. febr. 7. 15:03
 1/7 uno20001 ***** válasza:
77%
Egyszerűen csak megcsinálod egy tutorial alapján és átállítod a neked megfelelő stílusra.
2014. febr. 7. 15:13
 2/7 anonim ***** válasza:
akár lehetne a css-ből a hover-re visible-t állítgatni a további almenüknél
2014. febr. 7. 15:21
 3/7 A kérdező kommentje:

css-t még nem tanultunk, ezért segghülye vagyok.

Ezért kéne egy kicsit pontosabb segítség.

[link] egy ilyenre gondoltam. Annyi különbséggel hogy a productnál lenyílnak a product 1-2 menük, és utána még azoknak is vna almenüjük..na olyat nem akarok.

A gond nagyjából az hogy fogalmam sincs hogyan kéne bemásolnom a kódokat. Jó. a css kódot gondolom <style> </style> közé kell tenni, és az egészet pedig a head közép..de itt kb le is ragadok.

2014. febr. 7. 15:26
 4/7 anonim ***** válasza:
az így akkor elég nehéz lesz, a css mindennek az alapja szinte ami dizájnal kapcsolatos
2014. febr. 7. 15:35
 5/7 A kérdező kommentje:
Valaki akinek van elég ideje az plz szánjon rám egy kis időt hogy elmagyarázza hogyan kéne megcsinálni. Köszönöm.
2014. febr. 7. 15:43
 6/7 anonim ***** válasza:

van egy listád amiben a listaelemek a menüpontok.

ha van almenüje akkor még a menüpont listaelemben van másik lista.

eddig ilyen:

<ul>

<li>Menu1</li>

<li>Menu2

<ul><li>almenu1</li><li>almenu2</li></ul>

</li>

<li>Menu3</li>

</ul>

Tehát itt most csak a menu2-ek van lenyílója.

(nem szép) css kóddal kiegészítve máris lenyíló lesz:

li{float:left;}/*a menüpontok 1más mellett*/

li li{float:none;}/*az almenük ne 1más mellett(mert az előző erre is érvényes)*/

li ul{position:absolute;}/*az almenü abszolút ott jelenjen meg - lehet hogy kell még a bottom:0 */

li ul{display:none;}/*almenü alapból ne jelenjen meg*/

li:hover ul{display:block;}/*menüponton egér: megjelenjen az almenü*/

Remélem működik, fejből írtam.

kell még neki adni classokat, (id-t,) és kinézetet.

2014. febr. 7. 18:05
 7/7 anonim ***** válasza:

Végre, valakik segítenek, és az kell..

Fölnyíl ikon mogé rejtőző írja:

akár lehetne a css-ből a hover-re visible-t állítgatni a további almenüknél

Fogalma sincs, mit ír.

...és még ilyen 3-4 db. ökör.

2014. febr. 7. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!