Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogy tudom meg oldani a php...

Hogy tudom meg oldani a php kódolásának problémáját?

Figyelt kérdés

Az van hogy volt egy html filem amiben benne van ez a sor:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> majd ezt át kellet neveznem .php re és azota az ö é stb betüket nem tudja leirni meg probáltam a szerkesztöben a kodolást át állitani sima utf8 on még rosszabb utf8 dom nélkül en van és igy sem jeleniti meg de ez a sor mindig benne van a tetején.feltétlen muszály hogy .php legyen mert vannak benne olyan commandok stb.

2014. jan. 19. 20:50
 1/6 vid82 válasza:

és ha megpróbálod a fájl elejére írni hogy: <?php

header("Content-Type: text/html; charset=UTF-8");

?>

2014. jan. 19. 20:53
 2/6 anonim ***** válasza:

.htaccess:

<FilesMatch "\.(htm|html|css|js|php)$">

AddDefaultCharset UTF-8

DefaultLanguage hu-HU

</FilesMatch>

A fájl kódolását pedig UTF-8 BOM nélkülire állítsd. (fontos hogy ne legyenek a BOM karakterek)

PHP -ba megadhatod de nem muszáj, mert a .htaccess -be már definiálva van.

<?php header('Content-type: text/html; charset=utf-8'); ?>

PHP-ban a header() előtt nem lehet semilyen kimenő karakter, se BOM, se sortörés egy PHP nyitás/zárás miatt...

Mindenhol kódolás egységesen UTF-8 (BOM nélküli) -legyen!

Adatbázis kapcsolat is! "SET NAMES utf8"

A <meta /> adatokat csak a HTML fejlécében kell megadni a <head></head> tag -ek közé.

2014. jan. 19. 21:15
 3/6 A kérdező kommentje:

Hát be irtam a fájl elejére <?

header("Content-Type: text/html; charset=UTF-8");

?> a probléma meg oldodott az adott részen de ahol eddig jó volt pl a menüben meg az alján ami includeolva vannak ott ékezetes betük helyett '�' jelek jelennek meg gondolom azért mert azok ANSI kodollásban vannak de ugye ha azt átrakom utf 8ra vagy Mob nélkülire akkor még a fileben se lesznek jók az ékezetes betük.

2014. jan. 20. 00:12
 4/6 A kérdező kommentje:
BOM nélkül" bocsi késön van már össze vissza írok :D
2014. jan. 20. 00:13
 5/6 A kérdező kommentje:
Oh már semmi megoldottam ezt köszi mindkettőtöknek Tibi a tiedet nem nagyon értettem hogy mit kellet vna csinálnom de feltételezem vmi css filehez van köze amit irtál :D
2014. jan. 20. 10:28
 6/6 anonim ***** válasza:

nem CSS, hanem .htaccess :-)

Egy konfigurációs fájl, amivel definiálni tudsz rengeteg, hogy alapértelmezetten hogyan kezelje a fájlokat, illetve az URL -eket...

2014. jan. 20. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!