Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Web-programozók referenciáit...

Web-programozók referenciáit szokták ellenőrizni állásra jelentkezéskor?

Figyelt kérdés
Pl:. tegyük fel én jelentkezek egy állásra, referenciáim közé beteszek egy weboldalt, ilyenkor a munkaadó szerintetek le ellenőrzi, hogy valóba én készítettem? Felveszi azzal a kapcsolatot akié az referenciáim közt megjelölt oldal? Nem akarok "csalni", csak ahol most dolgozom tökre szívás minden, és már nagyon el akarok menni. Lehet csúnya válás lesz és félek, hogy letagadja, hogy én csináltam. :D És a referenciákra szükségem lenne, mert még pálya kezdő vagyok. (Azé gáz ahol most vagyok, mert kb ingyen dolgozok, nem bejelentett, stb és nem akarom, hogy 2-3 év múlva ott legyek rendes tapasztalatok nélkül, (mert nem igazán tanulok itt ahol most vagyok) esélyem nem lesz normális állásra szerintem, ha most nem lépek. :(

2014. jan. 18. 21:16
 1/2 anonim ***** válasza:

ha sok a jelentkező nem szokták vissza ellenőrizni a referenciákat, de szoktak bele kérdezni, egy-egy szokatlan kivitelnél, hogy miért pont úgy csináltad.

Pályakezdők ilyen szintű kihasználása hazai cégeknél általános. Még egy olyan nagy cég mint az invitel is nettó 175 -el kezdenek, ami egy pesti lakás bérlése és rezsije, igényes megjelenés, és kaja mellet nem sok... persze fél év után esélyed lehet a 200 -ra is.

Kis cégeknél ezek a számok jó eséllyel 2/3 -a vagy csak a fele.

Ha jelentkezel, olyan céghez jelentkezz aki nyugati országokba dolgozik, mert különben csöbörből vödörbe kerülsz.

2014. jan. 18. 21:25
 2/2 anonim ***** válasza:
A megoldás, hogy ne CSAK arra a referenciára támaszkodj, hanem legyenek egyéni projektjeid. pl. Github-on open-source projektek. Kell némi kreatív dolog, vagyis lehet akármilyen apróság, de jól legyen megcsinálva és legyen gyakorlati haszna más számára. Ha van Github-od, akkor az lesz az első, amit megnéznek. Ha tetszik nekik amit ott látnak, nem fognak gyanakodni.
2014. jan. 19. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!