Mi okozza font-size anomáliát!?
Mér régóta érdekel, hogy miért csinálja ezt, hogy van egy menü ami felsorolásból lett kialakítva, és ha a van benne egy link, aminek font-size mérete nagyobb mint 18px, akkor jobb széléből levág pár pixelt.
Érdekelne, hogy miért csinálja ezt...
(hely lenne bőven, sőt ha kivezsem a float -ot, akkor az összes menüpontból levág, de <li> elem ott nem ér véget, ahol levág belőle, fix méretnél is ugyan ez...)
Amúgy, nem néztem alaposan utána, de szerintem ez nem anomália.
Minden font-nak van egy em-m mérete. Ez minden fontnál egyedi.
A word-spacing pedig mindig em-ben van megadva.
Ha betűmérettel arányosan tehát a szóközök szélessége is nő, ami a linkelt videónál nekem fel is tűnt. És pont annyit vágott le a túlszélén, amennyivel nőtt. Szerintem ez több mint gyanús. Kérdés, hogy a tartalmazó doboz miért nem adaptálódott ehhez?
Ha a box model méretező ábráját megnézed: szinte biztos,hogy a word-spacing-el lehet itt gond.
Én soha nem találkoztam még ezzel a problémával, de a menüket mindig inline-block-al csinálom. Szerintem az sokkal jobb megoldás, és kényelmes is, hogy lehet pl. középre igazítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!