Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Miért nem müködik?

Miért nem müködik?

Figyelt kérdés

Egy már müködő kódból szedtem ki. Amit szintén én irtam. Abban az esetben teljes mértékben müködik. Máshol akartam használni, átraktam. És egyszerüen nem hajlandó már az isset($_POST['mentespdf']; be se belépni. Nem tudom mit rontottam el. Pedig elégé egyszerü egy kód.

<form enctype="multipart/form-data" method="post" action='test1.php' name="form1">

<input name="fileupload" type="file">

<input type="submit" name="mentespdf" value="Mehet" >

</form>

<?php

if(isset($_POST['mentespdf']))

{

echo $_FILES['fileupload']['name'];

if ($_FILES['fileupload']['name'] != "")

{

if ($_FILES['fileupload']['type'] == "application/pdf")

{

if (is_uploaded_file($_FILES['fileupload']['tmp_name']))

{

move_uploaded_file($_FILES['fileupload']['tmp_name'],'pdf/'. basename($_FILES['fileupload']['name']));

$eleres='pdf/'. basename($_FILES['fileupload']['name']);

echo $eleres;

}

}

}

}

else {echo 'nem lépett be az issetbe';}

?>

2014. jan. 2. 16:06
 1/5 anonim ***** válasza:

Élőszőr is a 'type' mellet a kiterjesztést is figyeld.

(ezt a böngésző, vagy a script adja meg, és könnyen átverhető)

illetve, a type se garancia, böngészőnként eltérhet:

( application/pdf, application/x-pdf, application/acrobat, applications/vnd.pdf, text/pdf, text/x-pdf )

És még ott van a pdf mappa is, aminek jogosultságait is érdemes átnézni.

( sokszor előfordul, hogy 0777 jog kell a mappának, ahhoz hogy írni is tudj bele. )

Ja'h és ne a gomb értékét ellenőrizd, hanem vegyél fel inkább egy hidden input mezőt...

2014. jan. 2. 16:35
 2/5 A kérdező kommentje:
A teljes fájlban figyelem a kiterjesztést is és a méretét is .a 3. az hasznos tanács volt. jelenleg a problémám még mindig fenn áll. miszerint egyszerüen nem érkezik meg a $_FILES-al maga a file egyáltalán a php-ra amire a form mutat. magyarán nem kap semmit se a superglobal változójába igy nem is tud mivel dolgozni az if, ezért bele se lép. A bent elvégzett müveletek között még van sok minden de egyenlőre az a baj hogy be se lép az ifbe. És nem tudom miért? most kivettem azt hogy a gombnyomásra lépjen be, helyette akkor lép be ha a $_FILES nem üres, de igy is átugorja az ifet. Csak arra tudok gondolni hogy egyszerüen az adatot nem postolja át a formból a php változójába. De pl szöveges adatot , számit és minden mást igen. A filekezelő input nem akar müködni. vagy nem tudom.
2014. jan. 2. 17:45
 3/5 anonim ***** válasza:

Érdekes, próbáld meg így:

$_FILES = $HTTP_POST_FILES;

$_POST = $HTTP_POST_VARS;

2014. jan. 2. 18:43
 4/5 A kérdező kommentje:
megpróbáltam. De időközben egy másik tárhelyen kiprobáltam és teljesen jól müködik a dolog. Ezek szerint a jelenlegi tárhelyen van valami problem. Azért köszönöm a gyors segitséget
2014. jan. 2. 20:11
 5/5 anonim ***** válasza:
igen, a global vars lehet érdekesen konfigolva...
2014. jan. 2. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!