Vajon hol rontottam el a jelentkező űrlap megírását?
Nah szóval. Van egy wlreg.php és egy feldolgozo.php nevű filem(a tartalmuk lejjebb).Van egy ingyenes tárhelyem az atw.hu-n.
Szerver szoftver: Linux hosting 2.6 #1 i686
PHP verzió: 5.2.17
A tárhelynek természetesen van egy mysql adatbázisa is.
Készítettem egy Regisztrációs formot ami elvileg működik
A fileok tartalma illetve a mysql tábla a következő linken megtekinthető(azért linket adok mert már sokszor próbáltam beszúrni ide a tartalmat de mindig megjelenítette): <a href="http://users.atw.hu/bodkliens3/help.txt">ITT</a>
A mysql felhasználót, jelszó és adatbázis nevet azt átírtam itt a példában.
A regisztrációs form kitöltése megy.
wlreg.php továbbküldi az infókat a feldolgozo.php-nak és az kiírja, hogy sikeresen jelentkeztél(felhasználónév), DE az adatbázisba nem küldi el az adatokat, pedig bele van rakva a mysql_query("INSERT INTO táblanév(dolgok) VALUES($dolgok)");
Ehez szeretnék segítséget kérni.
Ha kadna egy ember aki eg tudja mondani hol rontottam el legyen szíves írjon választ.
Előre is köszönöm
Ha nem kerül be az adatbázisba, akkor valami hiba lehet a queryben.
Az insert query után szúrd be:
echo mysql_errno($kapcsolat).": ".mysql_error($kapcsolat);
Ha nincs hiba, akkor máshol van a gond, bár nem tudom hol máshol lehetne, ha a kapcsolat és az adatbázis kiválasztás is sikeres.
Más: ugye az eredeti kódban nem validálás nélküli adatokat tolsz be adatbázisba? minimum egy mysql_escape_string függvényen át kellene engedni őket!
Más2: ne keverd a doctype-okat! Ha html5 doctype-ot használsz, feleslegesek a tagvégi záró / jelek, azokat az xhtml követeli meg. (Nem hiba, csak felesleges)
Más3: célszerűbb lenne utf8 kódolást használnod az adatbázisban is, ha már a fájljaid abban vannak (a magyar ékezetes karakterekből ítélve), mivel latin1-en nincs Ő és Ű
Köszönöm a javaslatot. A következő hibaüzenetet kaptam:
1064: You have an error in your SQL syntax;
check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'use, reason, answer, known) VALUES('gfkhkd', 'dghkd', '217.144.61.114', 'Mozilla' at line 1
Amúgy az ellenőrzők azok még nincsenek beleírva, mert úgy vagyok, hogy előbb működjön az adatbázisba küldés és utána majd a username ellenőrzésést megcsinálom
A probléma ott lehet, hogy egy védett szót választottál mezőnévnek. Lehet, hogy a use vagy answer szavak szúrják a szemét. Tedd őket ` idézőjelek közé (AltGr + 7), és akkor rendben lesz.
Esetleg a VALUES után tégy egy szóközt is, bár nem hiszem, hogy ez gond lenne.
Köszönöm a választ.
Már kezdtem gyanakodni, hogy a php valami disznóságot követ el mert a 'use' bármiféle idézőjelek közt is kék volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!