Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » FTPS (SSL-el titkosított)...

FTPS (SSL-el titkosított) kapcsolaton keresztül érem el a honlapomat. Akkor a FileZillába mit kell írni ftp: avgy ftps: vagy sftp: -vel kell kezdődjön a címsor?

Figyelt kérdés

2013. dec. 30. 18:01
 1/5 anonim ***** válasza:
Ahol a kedvencekhez hozzá lehet adni egy adott (S)FTP szervert, ott ki lehet választani az SFTP protokollt. Nem kell se ftp://, se más, a protokoll megadása után csak az IP vagy domain címet kell megadni, meg a szerver belépési adatait, a felh. eevet és jelszót.
2013. dec. 30. 18:07
 2/5 A kérdező kommentje:

nekem OSX-es van, abban quick connect vagy site manager van, én is így gondoltam, ahogy mondod, de nem működik

domdom-nál van accountom, és ott azt adom meg, hogy secure.domdom.hu

2013. dec. 30. 19:46
 3/5 A kérdező kommentje:

Error: Disconnected: No supported authentication methods available (server sent: publickey)

Error: Could not connect to server

2013. dec. 30. 19:47
 4/5 anonim ***** válasza:

Csak ennyi, hogy secure.domdom.hu? Portot adtál meg? Nem kaptál a szolgáltatótól egy port számot? Valószínűleg nem az alapértelmezett 22-es portot kell használni.

Így add meg az elérést: secure.domdom.hu:port

2013. dec. 31. 13:29
 5/5 anonim ***** válasza:

Keveritek az SFTP-t és az FTPS-t.

Az SFTP az SSH-t használ, olcsóbb helyeken nem elérhető.

Az FTPS olyan, mint a sima FTP, csak SSL/TLS kapcsolatot használ, ezért biztonságos.

Neked valószínűleg FTPS-re van szükséged.

Ehhez nem kell protokollt beírnod a kiszolgáló neve elé, nem kell se ftp://, se ftps://, se semmi ilyesmi.

Csak simán beírod, hogy mondjuk secure.domdom.hu, vagy amit a tárhelyszolgáltatód mond.

Még portot se kell megadni általában, tehát nem kell a cím után se :21, se :22 általában.

Csak arra ügyelj, hogy ne SFTP, hanem FTP legyen kiválasztva.

És ami ennél is fontosabb: "Require FTP over explicit TLS".

Ami magyarul nem tudom hogyan szerepel pontosan, de a lényeg hogy ne sima (titkosítás nélküli) FTP legyen, hanem mindenképp titkosított (nemcsak az explicit TLS jó, hanem az implicit is, de általában csak az explicit működik).

Tehát:

FTP (nem SFTP)

Explicit TLS használatával (így már FTPS-nek minősül)

pelda.hu (se ftp://, se :21)

szept. 25. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!