FTPS (SSL-el titkosított) kapcsolaton keresztül érem el a honlapomat. Akkor a FileZillába mit kell írni ftp: avgy ftps: vagy sftp: -vel kell kezdődjön a címsor?
nekem OSX-es van, abban quick connect vagy site manager van, én is így gondoltam, ahogy mondod, de nem működik
domdom-nál van accountom, és ott azt adom meg, hogy secure.domdom.hu
Error: Disconnected: No supported authentication methods available (server sent: publickey)
Error: Could not connect to server
Csak ennyi, hogy secure.domdom.hu? Portot adtál meg? Nem kaptál a szolgáltatótól egy port számot? Valószínűleg nem az alapértelmezett 22-es portot kell használni.
Így add meg az elérést: secure.domdom.hu:port
Keveritek az SFTP-t és az FTPS-t.
Az SFTP az SSH-t használ, olcsóbb helyeken nem elérhető.
Az FTPS olyan, mint a sima FTP, csak SSL/TLS kapcsolatot használ, ezért biztonságos.
Neked valószínűleg FTPS-re van szükséged.
Ehhez nem kell protokollt beírnod a kiszolgáló neve elé, nem kell se ftp://, se ftps://, se semmi ilyesmi.
Csak simán beírod, hogy mondjuk secure.domdom.hu, vagy amit a tárhelyszolgáltatód mond.
Még portot se kell megadni általában, tehát nem kell a cím után se :21, se :22 általában.
Csak arra ügyelj, hogy ne SFTP, hanem FTP legyen kiválasztva.
És ami ennél is fontosabb: "Require FTP over explicit TLS".
Ami magyarul nem tudom hogyan szerepel pontosan, de a lényeg hogy ne sima (titkosítás nélküli) FTP legyen, hanem mindenképp titkosított (nemcsak az explicit TLS jó, hanem az implicit is, de általában csak az explicit működik).
Tehát:
FTP (nem SFTP)
Explicit TLS használatával (így már FTPS-nek minősül)
pelda.hu (se ftp://, se :21)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!