Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » VPN-en keresztül hogy vegyem...

VPN-en keresztül hogy vegyem fel a kapcsolatot a helyi adatbázissal?

Figyelt kérdés

Kaptam VPN hozzáférést egy hálózatba. Ez annyit jelent, hogy csatlakozok (és elvileg), olyan mintha annak a hálózatnak a része lennék. Ezek után elvártam, hogy ha sql management studioban megpróbálok csatlakozni a megadott adatbázisomhoz, akkor működni fog, de nem működik. A következő hibát kapom:

A hálózattal kapcsolatos vagy példányspecifikus hiba történt, az SQL Server rendszerhez való kapcsolódás során. A kiszolgáló nem található, vagy nem érthető el. Győződjön meg arról, hogy a példánynév helyes, és hogy az SQL Server konfigurációja lehetővé teszi a távoli kapcsolatokat. ... error: 26 - Hiba a megadott kiszolgáló/példány keresésekor)

2013. dec. 8. 00:36
 1/2 A kérdező kommentje:
itt főként a (távoli kapcsolat) részt nem értem, mert ha vpn-el csatlakoztam, akkor utána elvileg az sql nem érzékelheti, hogy távolról csatlakozom nem? Vagy valahonnan tudja, hogy a VPN-en vagyok?
2013. dec. 8. 00:56
 2/2 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt a rendszergazdával kéne megbeszélni. Ha ott ülnél bent a cégnél egy munkaállomás mellett, azt is ugyanúgy érzékelhetné távoli kapcsolatnak, mert nem a saját szerverén futó processz keresi. Azt azért nézd meg, hogy az IP-címed megfelel-e a belső hálózatnak.
2013. dec. 8. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!