Hogyan dolgozzam fel az adataimat online?
Figyelt kérdés
Egy ideje napi rendszerességgel rögzítem a gáz- és villanyóra állását. Excellben gyűjtöm az adatokat, de szeretnék belőle grafikonos kimutatást készíteni, olyan módon, hogy a nyers adatokból különféle szempontok szerint generáljon táblázatokat. Pl. bejelölöm, hogy a tesómék és saját gázfogyasztásunkat egymásra vetítve jelenítse meg november 6-tól november 13-ig. Vagy heti, havi kimutatást készítsen, átlagokat különféle periódusokra.
Tudom, hogy ehhez elvileg PHP volna szükséges, de nagyon rég programoztam már, és akkor is csak Pascal nyelvben, nem szívesen ugranék most neki egy többhónapos tanulásnak. Ötletek, javaslatok?
2009. nov. 18. 12:22
1/2 anonim válasza:
Az Excellel meg tudod csinálni mindazt amire szükséged van, egyáltalán nem kell PHP. Nézd át a függvényeket Excelben és hipp-hopp meglesz.
2/2 anonim válasza:
Ha csak a nyilvántartott adataidat kell kiértékelni, azt lehet "offline" (helyi gépen) is kiértékelni, nem kell hozzá se PHP, se Pascal. Ráadásul tanulni sem akarsz (márpedig anélkül nem fogsz PHP-bűvész lenni), így maradtak a táblázatkezelők vagy adatbázis-kezelők. Excel, Access.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!