Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hol tudom megnézni, hogy egy...

Hol tudom megnézni, hogy egy kép jogvédett-e?

Figyelt kérdés

Találtam egy nagyonszép háttérképet és szeretném az oldalamhoz felhasználni, de előbb utána szeretnék járni, hogy jogvédett-e a kép.

Logó és szerző nincs feltüntetve rajta.

2013. nov. 14. 06:39
 1/6 P.O.C. ***** válasza:
Szerintem sehol. Rakd fel, és majd ha közel-távol jövőbe valaki rinyál miatta, akkor leszeded.
2013. nov. 14. 08:19
 2/6 anonim ***** válasza:

Alapban (a törvény szerint) minden kép a szerző tulajdonában áll,ha külön nem ad rá engedélyt,nem használható fel.

Tehát elméletileg írnod kéne,hogy szeretnéd felhasználni.

[link]

2013. nov. 14. 10:14
 3/6 anonim ***** válasza:

Itt egy másik. Szóval régen fel kellett tüntetni,de már nem kell.

[link]

2013. nov. 14. 10:16
 4/6 anonim ***** válasza:

Jogilag képlékeny, de ha pl. van egy aláírás a képen, azt nem vágod le, és azzal használod, akkor még reklámként is felfogható...

Ha hobbiból készített képem lenne, amit megosztottam valahol, akkor jól érzés lenne látni azt máshol felhasználva.

Ha viszont ebből élnék, és eladásra kínálom a képeket, és azt "ellopják" akkor bosszantana...

Ha a szerző fellelhető, egy rövid emailbe rákérdezel, és kész...

2013. nov. 14. 10:27
 5/6 A kérdező kommentje:
Nincs szerző ez a gond, aláírás sincs, semmilyen elérhetőség. Google képkereső adta ki, talán egy fórumra irányítva.
2013. nov. 15. 10:57
 6/6 anonim ***** válasza:

Két utat látok.

1, kockáztatsz,de előtte esetleg keress rá képkeresővel.

[link]

beírod a kép url-jét és kiadja,ha van már ilyen máshol a neten.

2, más képet keresel, stockimage-es oldalakon.

2013. nov. 15. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!