Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Most kezdtem el tanulni a...

Most kezdtem el tanulni a weblap szerkesztést, nem teljesen értem még. Hogy lehetne ezt jól megoldani? (lent infó)

Figyelt kérdés

ha címet akarunk adni középre igazítva mondjuk tigris azt <p></p> utasítással kell megadni??

és mondjuk alá ezt a szöveget akarjuk ezt <br></br>-el kell?:

A tigris korábban a Közel-Kelettől a Távol-Keletig Ázsia jelentős részén előfordult. Mára szabadon csak Kínában, Tibetben, Szibériában, Mongóliában, Malajziában, Thaiföldön, Nepálban és Indiában lelhető fel.

- a <body> utasítást már nem kell megnyitni ha mondjuk a <body bgcolor> megatduk?

- <font size=1> (1től 7tig) és <h1> (1h-tól 6h-ig) között mi a különbség??

bocsi a kérdésekért lehet ti ezt vágjátok, meg nagyon könnyű de én még nem nagyon:P

2009. nov. 14. 18:49
 1/3 A kérdező kommentje:

én így csináltam de suliba mintha máshogy csináltuk volna:S:S

<hthl>

<head>

<title>Természetvédelem</title>

</head>

<body bgcolor="#ff0000">

<p><center>természetvédelem</center></p><br>A tigris korábban a Közel-Kelettől a Távol-Keletig Ázsia jelentős részén előfordult. Mára szabadon csak Kínában, Tibetben, Szibériában, Mongóliában, Malajziában, Thaiföldön, Nepálban és Indiában lelhető fel.</br>

</body>

</html>

2009. nov. 14. 18:55
 2/3 anonim ***** válasza:

<br></br> :én sztem ennek nincs /br tagja. ez egy sortörés lenne (enter)

<p></p> :egy külön bekezdést jelent. pl a Tigris alá a "tigris korábban..." arra szövegre vonatkozó bekezdés

<body>: ugye a testét jelenti a html-nek. A fő szöveget (van még lábléc fejléc is. de a body a lényeg igazából). Ez a body tartalmazhat paramétereket (argumentumokat). Ez azt jelenti hogy meglehet adni a színét, háttérképet... Így nem kell külön sorban megadni hogy a háttérszíne legyen piros hanem a bodyba bele lehet egyből tenni. Ahogy az előző hozzászóló ezt be is mutatta.

A "font size"-ok és a H1-H6-ig az a lényeges különbség, hogy a H1-6 logikailag te különbségeket a H1-es és H2-es és többi szöveg között. Címeket jelent. A főcímet mondjuk H1-el írod a H2- alcímre használod... És későbbiekben, ha formázni akarod a weblapot, elég ha megírod HTML-ben a tartalmat(formázási parancsok nélkül), és egy külön fájlba n(CSS fálj) eltudod érni a címeket (H1-H6), és megadhatod hogy melyik hogy nézzen ki (megteheted hogy a H1 kisebb legyen mint a H6). logikai jelentése van. (jó dolog a CSS, de fontos hogy ismerd a HTML-t is picit)

Javaslok egy weblapot. Itt található egy jegyzet. Minden benne van! (nah jó nem minden de ami neked kell)

[link]

Bye

2009. nov. 14. 19:40
 3/3 anonim ***** válasza:
2009. nov. 15. 01:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!