Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Azt, hogy tudom bele írni egy...

Azt, hogy tudom bele írni egy if operátorba, hogy csak akkor törölje a Regisztrációt E-mail cím megadása útán ha az E-mail tényleg az ővé?

Figyelt kérdés

if($Email = ".$user['Email'].");

Erre gondoltam.

Ez így jó?

köszi

2013. okt. 17. 18:33
 1/6 anonim ***** válasza:
?
2013. okt. 17. 19:29
 2/6 anonim ***** válasza:

if ($Email == $user['Email'])

inkább valami ilyesmi, ezért kéne elolvasni néhány könyvet, legalább az alapvető szintaktikával tisztában kellene lenni

2013. okt. 17. 20:17
 3/6 Drone007 ***** válasza:

És ezzel hogyan is ellenőrzöd, hogy az email cím tényleg az övé?

Ha tudom, hogy haverom fenn van az oldalon, felmegyek, és az email címe ismeretében lazán törlöm a regjét? Az elég szép...

Ezt úgy szoktuk, hogy megerősítő emailt küldünk a regisztrált emailcímre, amiben egy megfelelő link van egy hashelt/cryptelt/stb kóddal, és ha azt megkattintja, akkor aktiválódik a reg törlése. Ellenőrzi, hogy a tárolt kód egyezik-e a usernál tárolttal, és ha minden ok, akkor töröl. Így ha a user nevében rendelnek is egy reg törlést, és kap egy emailt, hogy kattintson a linkre a regisztráció törléséhez, akkor nyilván rájön, hogy nem ő akarja magát törölni, és figyelmen kívül hagyva a kérést, nem törlődik a reg.

Az ilyesmit nem lehet ilyen egysoros kóddal elintézni. Manapság elég komolyan veszik a személyes adatok védelmét, vagy az azokkal való visszaélést.

2013. okt. 17. 20:43
 4/6 Djjjozsiiiii ***** válasza:

Pontosítsd milyen módon került be a rendszeredbe, hírlevélre feliratkozás után, vagy regisztráció után kell töröltetni az e-mail címét? Nem mindegy.

Ha regelés után kell törölni, akkor előbb lépjen be emaillel és jelszóval, majd ott egy belső védett oldalon ha klikkel egyl inkre vagy formban egy gombra, akkor törölheted e-mail címét úgy, hogy belépéskor megkapott userid -t használod a fiók törléséhez.

Ha email hírlevélről van szó, akkor a feliratkozó űrlapot használhatod e-mailról való leiratkozásra, ilyenkor egy egyedi kódsort kellene küldened arra az e-mail címre.

2013. okt. 18. 08:09
 5/6 A kérdező kommentje:

oké-oké értem a dolgot

És mivan ha azt mondom, hogy csak akkor érvényes a dolog, hogyha tárolom az IP címét és megnézem majd úgy, hogy aki törölni akar annak a IP címe az-e amihez tartozik a felhasználó

Ha nem az övé akkor semmis.

Ez így jó megoldás vagy hasznositsam azt amit fent írtatok.

Mert azt nem igazán tudom, hogy, hogy kell E-mailt küldeni , hogy katt a linkre ha biztos vagy a törlésben vagy nem.

Mert már láttam olyat is ahol csak be kellet pipálni egy jelölő négyzetet és utána katt a törlésre és már kész is a törlés.

2013. okt. 19. 09:17
 6/6 Djjjozsiiiii ***** válasza:

Nem IP alapján szokták az ilyet megoldani, ugyanis változó is lehet egy IP cím, illetve azt lehet hamisítani is.

A törléshez egy megerősítő e-mail és abban törlő link a megoldás általában.

Vagy készítesz egy logint, majd belépés után tudja törölni a profilját.

2013. okt. 20. 00:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!