Vannak olyan oldalak magyar nyelven ahonnan jól meg lehet tanulni a php-t css-t és a javát?
Sajnos amiket én találtam azokból nem nagyon tudtam elsajátítani.Csak html alapjaim vannak,de szeretném ezeket is megtanulni,vagy úgy egészében a dinamikus honlapokat.
Köszi a segítséget!
Sajnos az a baj, hogyha nincs korábbról ismereted más programozási nyelvekkel kapcsolatban, akkor nagyon nehéz (de nem lehetetlen) lesz egyedül, internetről, vagy könyvből megtanulni. Ezért is van az, amit írtál ("amiket én találtam azokból nem nagyon tudtam elsajátítani"), hogy leginkább csak kész kódok vannak fent a neten és nem próbálják meg elmagyarázni, hogy az miért úgy van.
Legjobb az lenne, hogyha el tudnál menni egy "tanárhoz" (nem kell, hogy tanár legyen, csak értsen a php-hez és tudjon magyarázni) csak egy pár órára, aki elmagyarázná az alapokat php-ből. Ha már az alapfogalmakkal és a programozás logikájával tisztába jössz, akkor már tudsz magadtól is tanulni. Én félévet jártam tanárhoz, azóta magamtól programozok, kódolok (html,php,css,javascript,ajax,c,c++,stb) már lassan 7 éve. És ezeket biztos, hogy nem tudtam volna megtanulni anélkül a félév alapozás nélkül.
A html-t nem árt ha vágod oda-vissza, az összes kódot, azért hogy később ezek csuklóból menjenek, ne kelljen a php tanulása közben még a html sablonokat is nézegetni. :-)
Remélem összejön valahogy.
Sajnos nincs,tényleg azért kérdem hogy neten van-e.
Második válaszolónak:Köszi,remélem én is hogy sikerül.A tanár az én fejemben is megfordult már.Azért próbálok tovább kutakodni.
És végül is könyvekből mennyire lehet megtanulni?Jól elmagyarázzák?
Olyan nincs, hogy "megtanulod a dinamikus honlapokat".
Ha tényleg komolyan gondolod, akkor megtanulhatod egyedül is az említett dolgokat, de sok idő és türelem kell hozzá.
Így kezdetnek azonnal felejtsd el, hogy mutatok valami linket oszt egy hónap múlva profin nyomod.
Annak idején, mikor fejembe vettem, hogy megcsinálom a melóhelyem weboldalát, annyit tudtam a html-ről, hogy valami 4 betűs izé.
Később halottam valami php nevű másik izéről, hogy valami dinamikus oldalakat lehet vele csinálni.
Php-vel kapcsolatban a "PHP 24 óra alatt" nagyon jó kis könyv, neten megtalálod. :) Én abból tudok mindent, ami az alapokhoz kellett.
A Java más tészta, az már tényleg programozás, ráadásul objektumorientált. Azt végképp ne akard egy hét alatt megtanulni.
És közben eltelt pár év. A legtöbben ott követik el a hibát, hogy azt hiszik, kenik-vágják pár hét alatt...
Jah és nehogy félreértsd, egyáltalán nem leszólni akartalak, kívánok nagyon sok sikert! Csak ne számíts gyors eredményre.
Az informatika nyelve meg még mindig az angol, szóval angolul annyi doksit találhatsz, hogy a füleden folyik ki. Magyarul már nem annyira.
Nem hittem hogy leszólsz :)
És köszi a segítséget.
Most épp a flasht kezdtem el,de amit írtál könyvet azt láttam egy könyvesboltba és akkor is gondolkodtam rajta hogy majd be kellene ruházni rá,de akkor így hogy neten is fenn van megkeresem mindenképp.De ki tudja lehet meg is veszem ha az ember épp nincs gép előtt akkor is tudja lapozgatni.
PHP az alábbi linken
www.oktatovideok.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!