Weboldalon fájlok listázása, azok elérése?
Figyelt kérdés
Szeretnék készíteni egy olyan kis oldalt, ahová fel tudok tölteni bizonyos dokumentumokat, de azokat engedély nélkül ne tudják elérni, gondolok itt a google kereső robotjaira, valamint arra, hogy ha simán a címsorba gépelik be a linket akkor ne tudják megnyitni csak egy beléptető rendszeren keresztül... esetleg a fájlok tulajdonságainál tudom beállítani? fájl listázóként az autoindex-et használom.#fájlok listázása titkosítás weboldal
2013. szept. 17. 21:39
1/3 anonim válasza:
Én valami olyasmit csinálnék, hogy /uploads-ba mennének a cuccok, htaccessel pedig átirányítanám egy phpnek ami megnézi, hogy be van-e lépve, stb.
2/3 PHP de kóder! válasza:
htaccessbe
<Directory /srv/www/sajatkonyvtar>
AllowOverride All
Options +FollowSymLinks +Indexes
Order Deny,Allow
Allow from all
AuthName "Restricted Area"
AuthType Basic
AuthUserFile /htpasswdhelye/.htpasswd
AuthGroupFile /dev/null
Require valid-user
</Directory>
3/3 PHP de kóder! válasza:
szerintem ez a legegyszerubb (legolcsobb :))
+ csinalsz egy egyszeru fajlfeltoltot, kb. 10 sor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!