Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Online piac weboldal után...

Online piac weboldal után kell fizetni valamit? ( Többi lent )

Figyelt kérdés

Szóval az a lényeg, hogy van egy weboldalam, amit elég rég óta fejlesztek, elvileg egy aukciós oldalnak indul-t, ahova bárki feltölthetett volna egy terméket és arra mehetett volna a licit, csak a megrendelő visszavonta, én pedig lenyúltam az ötletet, befejeztem a munkát, és most arra gondoltam élesíteném. Viszont annyival módosítottam, hogy ez most már nem aukciós oldal lenne hanem, webes scripteket lehetne árulni. Ugye valaki feltölt mondjunk egy nagyon szuper előre elkészített regisztrációt, erre valakinek pont szüksége van, ezért meg is veszi, és akkor ugye az eladó kap pl: a $15ból $12,5-öt én meg $2,5-öt mert az én oldalamon keresztül adta el.

Szóval a kérdés az, hogy ehhez kell valami engedély amit meg kell venni, hogy üzemeltethessem ezt a weboldalt? Vagy az üzemeltetés mehet csak fizetnem kell az államnak minden eladás után?

2013. szept. 8. 07:25
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha teljes hivatalosan akarod csinálni, akkor vállalkozóit kiváltod, eladások után fizeted az ÁFA -t (ha magyar, vagy EU -s irányba ment az eladás), és minden eladás, kifizetést leszámláztok, majd adóbevallásnál minden tételt kiadás/bevételt könyvelővel elszámoltatjátok, és a szükséges adókat befizetitek.

Vagy amíg nem termel havi több-százezreket, addig nem foglalkozol vele. Nem nagyon fognak és tudnak utána járni, ha nem kiemelkedő a forgalom.

2013. szept. 8. 08:55
 2/4 A kérdező kommentje:
Elvileg ha paypal-ra megy a pénz, mármint az a pár dollár amit levon a közvetítésért, az után nem kell adózni, ha... nem kérem le magyar számlára.
2013. szept. 8. 09:32
 3/4 anonim ***** válasza:
Azért ez nem ilyen egyszerű, hogy a külföldi pénz után nem kell adózni.
2013. szept. 8. 10:14
 4/4 anonim ***** válasza:
Ezután mindenképpen kell majd adóznod, szóval előbb egy könyvelővel is társalogj.
2013. szept. 8. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!